Han er kommet i samme talentskole, som uddannede blandt andre Michael Schumacher og Jan Magnussen – nu skal han 'bare' levere resultaterne.

19-årige Frederik Vesti blev tidligere i år udnævnt til Mercedes' juniorkører. Det er en prestigefyldt titel, for i modsætning til de fleste andre talentprogrammer i Formel 1 optager Mercedes relativt få kørere.

Mercedes' første juniorkører hed Michael Schumacher. I slutningen af 1980erne, da fabrikken ikke havde været med i Formel 1 i næsten 30 år, arbejdede man sammen med det schweiziske sportsvognsteam Sauber.

Planen var at skabe et fælles Formel 1-team, og man dannede derfor et juniorteam, der skulle uddanne fremtidens Formel 1-kørere. De tre første i det tyske Formel 3-mesterskab 1989, Karl Wendlinger, Heinz-Harald Frentzen og Schumacher, blev udvalgt til juniorteamet og blev indsat i sportsvogns-VM.

Frederik Vesti skal som Mercedes-junior køre i en række berømte forgængeres hjulspor.
Frederik Vesti skal som Mercedes-junior køre i en række berømte forgængeres hjulspor. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Da Mercedes pludselig tøvede med hensyn til Formel 1-planerne, forlod Frentzen juniorprogrammet og fandt sin egen vej til Formel 1, hvor han op gennem 1990erne vandt tre løb. Hans exit fra Mercedes-teamet faldt omtrent sammen med, at hans kæreste, Corinna Betsch, fandt sammen med Schumacher, som hun sidste år kunne fejre sølvbryllup med.

Mercedes finansierede i 1991 Schumachers Formel 1-debut hos det lille Jordan-team, hvor han gjorde det så godt, at det Ford-støttede Benetton-team kort efter hyrede ham. Schumacher vandt i de følgende år hos Benetton og siden Ferrari syv VM-titler, inden han stoppede karrieren i 2006. Tre år senere gjorde han comeback i Formel 1 hos Mercedes, men en enkelt tredjeplads blev højdepunktet i tre sæsoner.

Wendlinger blev den eneste i det første kuld af Mercedes-juniorer, der var med, da den tyske fabrik og Sauber-teamet i 1993 debuterede i Formel 1. Året efter blev han alvorligt kvæstet under træningen til Monacos Grand Prix, og han fik aldrig de resultater, hans talent lagde op til: Han var ofte den hurtigste af de tre Mercedes-juniorer i slutningen af 1980erne.

I 1995 samlede Mercedes et nyt juniorteam med Jan Magnussen, Dario Franchitti (GB) og Sand Grau (DE). De blev i første omgang indsat i det tyske standardvognsmesterskab DTM, men danskeren var også test- og reservekører for Mercedes' daværende Formel 1-partner McLaren.

Mercedes' juniorteam i midten af 1990erne bestod af Jan Magnussen (tv.), Dario Franchitti (th.) og Sandy Gray.
Mercedes' juniorteam i midten af 1990erne bestod af Jan Magnussen (tv.), Dario Franchitti (th.) og Sandy Gray. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Jan Magnussen fik et enkelt løb for McLaren-Mercedes i Formel 1 i slutningen af 1995, og Franchitti vandt den amerikanske IndyCar-serie fire gange (i 2009-11 med Kevin Magnussens nuværende arbejdsgiver i IMSA-serie, Chip Ganassi Racing).

I 2000erne støttede Mercedes blandt andre Lewis Hamilton og Nico Rosberg i juniorklasserne, og begge blev senere verdensmestre for Mercedes i Formel 1.

Danske Mikkel Jensen, der næste år bliver teamkammerat med Kevin Magnussen i Peugeots nye Le Mans-satsning, var Mercedes-junior i Formel 3 i 2015-16.

Omtrent samtidig samlede Mercedes et nyt juniorteam med Esteban Ocon (F), George Russell (GB) og Pascal Wehrlein (DE). Wehrlein fik kun et par år i Formel 1, men Ocon (hos Alpine) Russell (hos Williams – men på vej til Mercedes' eget team) har nu sikre pladser i feltet.

Michael Schumacher (tv.) og Heinz-Harald Frentzen (th.) dannede sidst i 1980erne Mercedes' første juniorteam.
Michael Schumacher (tv.) og Heinz-Harald Frentzen (th.) dannede sidst i 1980erne Mercedes' første juniorteam. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

I år skal Frederik Vesti køre i sine berømte forgængeres hjulspor. Et avancement til Formel 2 og senere Formel 1 kræver et topresultat i årets Formel 3-mesterskab, hvor han inden tredje afdeling, der afvikles i sammenhæng med Østrigs Grand Prix i weekenden, ligger på en skuffende ottendeplads i mesterskabet.