Der var to missioner, der skulle gennemføres, da Frederik Vesti søndag startede weekendens hovedløb i det internationale Formel 3-mesterskab på Circuit de Barcelona-Catalunya fra femte position.

»Jeg have en god start og en god første omgang,« sagde han. Og ville efter en syvende- og en tredjeplads i lørdagens to indledende løb øge sin pointkonto yderligere.

Den første mission mislykkedes. Vesti kom dårligt afsted og mistede tre placeringer på første omgang. Men den anden mission lykkedes: Den 19-årige dansker, der er optaget i Mercedes' juniorprogram, kom i mål på syvendepladsen, der udløste seks point.

Mercedes' Formel 1-junior Frederik Vesti kom fra første afdeling af det internationale Formel 3-mesterskab med en syvendeplads. Foto: Grand Prix Photo

Vesti skiftede i løbet af vinteren fra Formel 3s absolutte topteam, Prema, til ART Grand Prix. Nordmanden Dennis Hauger, der overtog pladsen hos Prema, dominerede søndagens løb og kom i mål 13 sekunder foran danskeren.

Vesti har forklaret sit skifte fra Prema til ART Grand Prix til Formel 3-seriens officielle hjemmeside:

»Jeg var rigtig glad for min tid hos Prema, og de lærte mig en masse. Men hvis man skal udvikle sig, skal man søge nye udfordringer.«

Hauger jublede over den første sejr med sit nye team. Norge har aldrig haft en Formel 1-kører, men nu er Hauger som Red Bull-junior godt på vej.

Frederik Vesti er i vinterens løb skiftet fra Prema Powerteam til ART Grand Prix, der også har Christian Lundgaard ansat i deres Formel 2-afdeling. Foto: Grand Prix Photo

»Der var ikke de store problemer,« sagde Hauger om løbet.

»Jeg er glad for alle de point, jeg fik, og nu fører jeg mesterskabet. Nu skal jeg bare holde momentum,« fortsatte nordmanden.

Vesti er også nævnt blandt titelfavoritterne, og han ligger efter første afdeling på den samlede syvendeplads – otte point efter Hauger.

20-årige Oliver Rasmussen debuterede i weekenden i det internationale Formel 3-mesterskab og fik en fin 17.-plads i søndagens hovedløb.

Næste afdeling af Formel 3-mesterskabet køres i sammenhæng med Frankrigs Formel 1 Grand Prix i slutningen af juni.