Der var dårligt nyt til Christian Lundgaard, da træningen til weekendens løb for både Formel 1 og Formel 2 torsdag startede i Monte Carlo: Alpine-teamet satser på at beholde deres nuværende kørere i 2022.

Christian Lundgaard er som medlem af talentprogrammet Alpine Academy i gang med sin anden Formel 2-sæson, og med de rette resultater kunne han – måske – få en chance i Alpines Formel 1-team i 2022.

I år kører Fernando Alonso, der har en flerårig kontrakt, og Esteban Ocon for teamet. Ocon, der i princippet er udlånt fra Mercedes, har en aftale med Alpine, der udløber efter denne sæson.

Men torsdag sagde Alpine teamchef Laurent Rossi, at man allerede forhandler med Ocon om en kontraktforlængelse.

Christian Lundgaard starter fredag weekendens første Formel 2-løb fra tredje position.
Christian Lundgaard starter fredag weekendens første Formel 2-løb fra tredje position. Foto: FIA Pool via Grand Prix Photo
Vis mere

»Han gør alting rigtigt, og jeg ville være dårlig til mit arbejde, hvis jeg ikke overvejede at fortsætte med ham. Han er en rigtig god kører, så det er et luksusproblem. Vi snakker allerede med hans manager og med Mercedes.«

»Så vi kikker ikke på andre kørere – vi vil fortsætte der momentum vi har i øjeblikket,« sagde Rossi.

Ocon er uddannet i Mercedes´ juniorprogram, og selvom det tyske team stadig ’ejer’ ham, har han været udlånt til Alpine (der indtil i år hed Renault) siden 2020. Men trods ’ejerskabet’ siger Mercedes´ Formel 1-chef Toto Wolff, at det først og fremmest er op til Rossi at afgøre Ocon´s fremtid.

Hvis Alpine fortsætter med Ocon og Alonso, er det svært at se hvor man kan finde en plads til Lundgaard i Forme 1-feltet 2021. Alpine-Renault har i modsætning til de andre motorleverandører i Formel 1 ingen kundeteams, hvor de kan placere deres juniorkørere.

Hvis Alpine fortsætter med sine nuværende kørere får Christian Lundgaard svært ved at finde en plads i Formel 1-feltet 2022.
Hvis Alpine fortsætter med sine nuværende kørere får Christian Lundgaard svært ved at finde en plads i Formel 1-feltet 2022. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Lundgaard kvalificerede sig torsdag til ottende startposition i lørdagens hovedløb i Formel 2, hvor han unge teamkammerat Theo Pouchaire sensationelt tog pole position.

Lundgaard starter fra tredjepladsen i lørdagens første sprintløb, hvor resultatet afgør startgridden i det andet sprintløb sent lørdag.

I den indledende Formel 1-træning var Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr overraskende hurtigst foran VM-rivalerne Lewis Hamilton (Mercedes) og Max Verstappen (Red Bull).