Emerson Fittipaldi er den eneste, der vundet både to VM-titler i Formel 1 og den amerikanske IndyCar-serie. Den brasilianske racerlegende er ikke i tvivl om at Christian Lundgaard med sin IndyCar-debut i Indianapolis i denne weekend har fået en kæmpe chance.

»Jeg har fulgt Christians karriere, og der er ingen tvivl om, at han er en ung kører med et stort talent. Det er også derfor han nu får denne kæmpe mulighed – og udfordring!« siger Fittipaldi i et interview med spilxperten.com.

Lundgaards lyndebut i Rahal-Letterman-Lanigans Indycar team kommer midt i en problematisk Formel 2-sæson for danskeren. Han har været forfulgt at uheld, og hans team ART Grand Prix, der traditionelt har været et af topholdene i Formel 2, har slet ikke levet op til fortidens triumfer.

I Indycar har Lundgaard gode chancer for at redde sin 2021-sæson.

Christian Lundgaard debuterer lørdag aften dansk tid i IndyCar-serien i Indianapolis.
Christian Lundgaard debuterer lørdag aften dansk tid i IndyCar-serien i Indianapolis. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Bilerne i Indycar er meget ens, og det giver kørerne den optimale mulighed for at vise deres talent. Derfor er det en stor mulighed for Lundgaard for at vise hvad han kan,« siger Fittipaldi, der vandt Formel 1-VM i 1972 og 74 og blev IndyCar-mester i 1989.

Lundgaard testede for Rahal-Letterman-Lanigan for 14 dage siden, men hans IndyCar-debut er kommet i stand med meget kort varsel. Den manglende erfaring kan ifølge Fittipaldi blive et problem.

»Det er vigtigt, at han får nok tid til at vænne sig til bilen og teamet. Når man skifter til en ny klasse, er det uhyre afgørende, at man får tid til at vænne sig til bilen, stemningen i teamet, løbsformen – det tager alt sammen tid. Men hvis han får den tid, tror jeg også, at han vil være konkurrencedygtig.«

Lundgaard her gennem hele sin karriere sigtet målrettet mod Formel 1, og han sagde torsdag til blandt andre B.T., at han stadig drømmer om Formel 1. Hertil siger Fittipaldi:

Emerson Fittipaldi, der har vundet både Formel 1-VM og IndyCar-serien, siger at alle Formel 1-teams holder øje med Christian Lundgaards IndyCar-debut.
Emerson Fittipaldi, der har vundet både Formel 1-VM og IndyCar-serien, siger at alle Formel 1-teams holder øje med Christian Lundgaards IndyCar-debut. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Formel 1-drømmen er absolut ikke slukket for Lundgaard. Hvis han klarer sig godt i Indycar, vil Formel 1-holdene helt sikkert bemærke det. Det er tidligere sket for flere kørere. Se for eksempel på Juan-Pablo Montoya (syvdobbelt ggrandprixvinder red.) – han klarede sig godt i Indycar, og så fik han chancen i Formel 1.«

Løbet i Indianapolis, der er den 12. af i alt 16 afdelinger i IndyCar-serien 2021, starter lørdag klokken 18.30 dansk tid.