Han taler sjældent om sin verdensberømte far. Men inden sit første Formel 1-løb, der snart finder sted, gør Mick Schumacher en undtagelse.

For i et interview deler han nu en lille anekdote, han kan huske, fra da han var barn og løb rundt efter Michael Schumacher, der var en stor stjerne i sporten.

Mick Schumacher husker, hvordan faren havde et rødt Formel 1-pas, og allerede her begyndte den yngste Schumacher at drømme.

»Jeg kan huske, jeg så min far have det, og jeg havde det altid sådan, at 'sådan et ville jeg også have'. Selvfølgelig fik jeg det ikke. Nu har jeg et, det er fantastisk, og jeg ser virkelig frem til det.«

Sådan siger Mick Schumacher til BBC.

I weekenden skal han så endelig i aktion i Bahrain. Men det er ikke det løb, der kommer til at få flest følelser frem hos den unge Schumacher. Det gør i stedet løbet i Belgien i august, siger han.

»Det bliver selvfølgelig en fantastisk weekend i Spa. Det bliver også en meget følelsesladet og rørende weekend. På det tidspunkt er det 30 år siden, min far kørte sit første løb, og det var, da han havde præcis den alder, jeg har nu, så det gør det endnu sjovere og endnu mere rørende,« siger Mick Schumacher til Racing News.

Når Mick Schumacher for alvor debuterer på den store Formel 1-scene, bliver det med massiv opmærksomhed. Noget, Nico Rosberg, der selv er søn af Keke Rosberg, som i 1982 vandt Formel 1 kender alt til. Det siger han til mediet Sport1.

Michael Schumacher har ikke vist sig offentligt siden sin ulykke i 2013.
Michael Schumacher har ikke vist sig offentligt siden sin ulykke i 2013. Foto: PATRICK HERTZOG
Vis mere

Det skyldes dels det berømte navn men også, at der stadig er stor mystik omkring Michael Schumacher, der ikke har vist sig offentligt siden skiulykken i 2013.

»Det er på ingen måde let at være 'søn af'. Mediedækningen bliver massiv, formentlig endnu mere massiv, end det var tilfældet med Lewis Hamilton. Jeg håber, Mick kan lægge det væk og koncentrere sig om sit job. Ellers bliver det ikke særlig sjovt. Medierne kommer ikke til at give ham meget tid, men den skal han give til sig selv. Det tager tid og tålmodighed,« siger Nico Rosberg i forhold til resultaterne og påpeger, der tog ham syv år at vinde sit første løb.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan de hos Haas er opmærksomme på, at der kommer til at være stor interesse for og omkring Mick Schumacher.

Blandt andet bliver han ifølge B.T.s oplysninger hele tiden mandsopdækket af manageren, Sabine Kehm, der i sin tid havde samme beskyttende rolle, da Michael Schumacher kørte Formel 1.

Ifølge de oplysninger, B.T. har fået, bliver det sådan, at alle spørgsmål til Mick Schumacher skal sendes til Sabine Kehm på forhånd, hvilket aldrig ellers har været kutyme hos Haas under tiden med Romain Grosjean og Kevin Magnussen.

Her stillede kørerne op og svarede på det, der nu kom deres vej.

De mange forholdsregler er alt sammen sat i værk for at sikre, at der ikke bliver stillet spørgsmål til Mick Schumacher, som omhandler hans far.