Monacos Grand Prix blev afgjort allerede inden starten. Da kørerne gjorde klar til at rulle ud på gridden, opdagede Ferrari-mekanikerne et problem med transmissionen i Charles Leclercs bil.

Den var ellers blevet repareret og godkendt efter Leclercs crash under lørdagens kvalifikation, men nu måtte Ferraris teamchef ringe til løbsledelsen og meddele, at bilen, der skulle holde i pole position, ikke kom til start.

»Det er svært at fatte,« sagde en skuffet Leclerc, mens de 19 andre kørere gjorde klar til start. Han er født og opvokset i Monte Carlo og bor stadig i byen.

»Men jeg er vel ved at være vant til følelsen: Jeg er endnu aldrig kommet i mål her i Monaco, og i år kommer jeg ikke engang til start …«

Max Verstappen fejrer sin sejr, der sender ham i front i VM.
Max Verstappen fejrer sin sejr, der sender ham i front i VM. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Med Leclerc på sidelinjen var der ingen, der kunne true Max Verstappen (Red Bull). Fra anden startposition gik han omgående i front og kontrollede det småkedelige løb resten af eftermiddagen.

Det blev gjort endnu nemmere for hollænderen, da Valtteri Bottas (Mercedes), der lå på andenpladsen indtil sit pitstop, udgik efter 30 omgange. Her kunne Mercedes-mekanikerne ikke få højre forhjul af, og i de mere og mere febrilske forsøg blev aksel og hjulmøtrik så beskadigede, at finnen ikke kunne fortsætte.

»Jeg ved ikke, hvad der skete – om det var en menneskelig eller en teknisk fejl,« sagde en bitter Bottas efter løbet.

»I alle tilfælde skal vi lære af det her. Det var en kæmpe fejl, der ikke burde ske.«

Uden Charles Leclerc i pole position kunne Max Verstappen uhindret tage føringen ind i første sving af Monacos Grand Prix.
Uden Charles Leclerc i pole position kunne Max Verstappen uhindret tage føringen ind i første sving af Monacos Grand Prix. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Med Lewis Hamilton helt tilbage på syvendepladsen sendte sejren Verstappen i front i VM. Hollænderen har nu 105 point, fire mere end Hamilton på andenpladsen.

Det er første gang nogensinde, at Verstappen, der blev vinket i mål med det ternede flag af tennisstjernen Serena Williams, fører VM.

»Det er en fantastisk følelse, men vi har stadig en lang sæson foran os. Men jeg satser da på at holde mig i front!«

Næste afdeling af VM køres om 14 dage i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

»Det er også en gadebane, men alligevel kan man ikke sammenligne Monte Carlo og Baku. Her kører vi med maksimal downforce, men i Baku har vi af hensyn til topfarten på den lange langside betydeligt mindre downforce,« sagde Verstappen.