Lewis Hamilton er ikke vant til at tabe – det vidner hans fire VM-titler i streg fra 2017-20 om. Han mangler erfaring i forklare nederlag.

Måske derfor virker hans forklaringer på den seneste tids Max Verstappen-dominans så søgte. Eller simpelthen som dårlige undskyldninger.

I de seneste uger har Hamilton flere gange antydet, at grunden til, at han taber til Verstappen er en ny Honda-motor i hollænderens Red Bull. Hamilton har snakket om, hvor hurtig Honda-motoren gør Verstappen på langsiden. Og om, hvor urørlig Red Bull er, når Honda rigtig skruer op for deres motor.

Men sandheden er, at udviklingen af Formel 1-motorerne i år er 'frosset', så de kun kan forbedres marginalt. Det indrømmer Hamiltons teamchef, Toto Wolff:

Max Verstappen fejrer sin pole position til Steiermarks Grand Prix på Red Bull Ring.
Max Verstappen fejrer sin pole position til Steiermarks Grand Prix på Red Bull Ring. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Motorerne er forhåndsgodkendt, og man kan kun forbedre dem i forhold til stabilitet og rette fejl,« siger Mercedes-bossen.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, er endnu skarpere:

»Det er altid interessant at høre Lewis' teorier. Men nogle gange er de altså langt fra virkeligheden.«

»Grunden til, at vi er hurtigere ned ad langsiderne, er, at vi kører med en lavere vinge og derfor har mindre vindmodstand.«

Max Verstapper er tydeligvis også træt af Hamiltons antydninger om, at det kun er rå motorkraft, der sender ham i front.

»Jeg må hellere tage et print af vores bagvinge-justering med til den næste pressekonference, og dele det ud til alle journalister. Så det bliver helt tydeligt, at vi ikke har en motorfordel,« sagde han efter kvalifikationen til Steiermarks Grand Prix på Red Bull Ring i Østrig.

Her tog hollænderen, der fører VM med 12 point mere end Hamilton, pole position foran Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Hamilton. Finnen sættes på grund af en snurretur i pitten tre placeringer tilbage, og det betyder, at Hamilton starter søndagens løb i første række ved siden af Verstappen.

Englænderen er dog ikke optimistisk omkring sine chancer i løbet: »Red Bull er et par tiendedele hurtigere end os per omgang,« klagede han.

Lewis Hamiltons teorier om Red Bull-Hondas mange 'nye' hestekræfter afvises fra alle sider.
Lewis Hamiltons teorier om Red Bull-Hondas mange 'nye' hestekræfter afvises fra alle sider. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Og trak så endnu en gang sin gamle traver ud af stalden:

»og de har en topfart, som vi ikke kan konkurrere med.«

Steiermarks Grand Prix starter søndag klokken 15.00.