Selv om du har talentet, er det slet ikke sikkert, at det er nok til en plads i Formel 1.

Den smøre har man hørt før. Men det er sjældent, at det kommer fra en af kørerne i Formel 1-feltet.

»Hvad denne situation viser, er, at det ikke kun handler om præstationerne i F1. Baseret på Checo's (Sergio Perez, red.) præstationer giver det ingen mening, at han skal forlade sit sæde hos Racing Point,« siger Carlos Sainz til Autosport, om Perez, der må overlade sit sæde i Racing Point-raceren til Sebastian Vettel fra næste sæson.

Sergio Perez har kørt for holdet Racing Point, der førhen hed Force India, siden 2014 og har gjort sig bemærket med fem podieplaceringer, mens han også er sluttet i top 10 i stillingen i samtlige sæsoner. Perez var på kontrakt i to år mere, men holdet har udnyttet en option, der gør, at de kan rive kontrakten i stykker før tid og dermed hente en ny kører ind.

Det falder ikke i god jord hos Carlos Sainz, der skifter McLaren ud med Ferrari fra 2021:

»Der er andre interesser i F1. Det er en skam, at Checo forlader dem, fordi det er et hold, som han har stolet på i så mange år, og som han mere eller mindre har reddet fra konkurs. Nu får de endelig en god bil, og så vil holdet ikke have ham længere. Det er virkelig en skam,« siger Sainz.

Sebastian Vettel kommer til fra Ferrari og bliver i næste sæson teamkammerater med Lance Stroll, der sidder i holdets andet sæde. I de tre sæsoner, hvor Stroll har været i Formel 1, er han sluttet efter Sergio Perez i stillingen. Hans sæde har dog aldrig været til overvejelse, da Strolls far er medejer af holdet.

»Det gør mig faktisk lidt vred, da jeg respekterer Checo som person og racerkører,« siger Sainz og tilføjer:

»Det minder en om, at denne sport giver meget lidt igen. Men det er sporten, som vi har valgt at blive professionelle i, så det må vi bare acceptere.«

Carlos Sainz er nummer 11 i den samlede stilling, foran Sebastian Vettel, men efter både Lance Stroll og Sergio Perez.