Dommerne ved Italiens Grand Prix har givet Max Verstappen (Red Bull-Honda) hovedparten af skylden for det dramatiske sammenstød med Lewis Hamilton (Mercedes).

En sammenstød, der sendte begge VM-rivaler ud af løbet.

Under afhøringen af de to kørere hævdede Verstappen, at Hamilton forsøgte at presse ham ud af banen.

Hamilton mente omvendt, at Verstappens overhaling kom for sent, og at hollænderen skulle have opgivet forsøget eller styret ud i afkørselsarealet.

Dommerne ved Italiens Grand Prix har givet Max Verstappen hovedparten af skylden for sammenstødet med Lewis Hamilton. Hollænderen straffes med tab af tre grid-placeringer i Ruslands Grand Prix om 14 dage.
Dommerne ved Italiens Grand Prix har givet Max Verstappen hovedparten af skylden for sammenstødet med Lewis Hamilton. Hollænderen straffes med tab af tre grid-placeringer i Ruslands Grand Prix om 14 dage. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Efter at have studeret videooptagelser konkluderede dommerne, at Hamilton havde forsøgt at undgå sammenstødet og at Verstappen aldrig havde været oppe på siden af englænderen.

Straffen til Verstappen lyder på tab af tre grid-placeringer til det kommende grandprix i Rusland, og han får samtidig to ’klip-i-licensen’.

Da Verstappen og Hamilton ramlede sammen i det britiske grandprix i Silverstone i juli fik englænderen en tidsstraf på 10 sekunder og to ’klip-i-licensen’.

Han udstod tidsstraffen i forbindelse med sit pitstop, og kunne trods straffen vinde løbet.