Det er ingen hemmelighed, at der er prisstigninger på vej fra YouSee, men nu kan nogle kunder se frem til at betale endnu mere.

Først lød det, at 80 procent af YouSees kunder kan se frem til en prisstigning på mellem 10 og 40 kroner om måneden ved årsskiftet. Men nu kan de sidste 20 procent risikere at få endnu større prisstigninger, skriver flatpanels.dk.

»Vores Bland Selv-pakker vil fra 1. januar stige mellem 30 og 50 kroner i år,« siger Mai-Britt Noe, Head of External Communication hos Nuuday, der ejer YouSee, til mediet.

Men det stopper ikke her.

For ifølge et varslingsbrev, som YouSee har sendt ud, vil nogle kunder skulle betale op til 69 kroner mere om måneden for tv-pakker. Desuden kan tilvalgsprodukter også stige i pris, som vil ramme mange kunder, der betaler deres tv-pakker gennem bolig- eller antenneforeninger.

Prisstigninger på prisstigninger vil få nogle YouSee-kunder til at genoverveje deres abonnement, men det er langt fra alle, der vil springe fra, lyder vurderingen fra teleanalytiker Nicolas Frederiksen fra TelePrisTjek.dk:

»Når betalingen sker automatisk over betalingsservice, er det de færreste, der lægger mærke til prisstigningerne. Men hvis de bliver mindet om det igen og igen via medierne, så er der en vis procentdel, som sætter sig ned og kigger regningerne igennem og ser efter alternativer.«

I november nåede YouSee en kedelig milepæl med under en million tv-kunder. Til sammenligning var de i 2015 på det højeste med 1,41 millioner.

Og den nedadgående tendens ser ikke ud til at stoppe her ifølge Nicolas Frederiksen:

»For hver prisstigning vil flere kunder hoppe fra.«

Kunderne hopper hen til streamingtjenesterne. Dog skal tjenesterne ikke glæde sig for hurtigt.

»Folk får dækket behov fra forskellige streamingtjenester, men når der er så mange, gør det også brugerne illoyale,« siger Nicolas Frederiksen og tilføjer:

»Det er nemt at tilmelde sig og afmelde sig igen.«

Prisstigningerne hos YouSee gælder fra 1. januar 2022.

Andre læser også