Tv-mastodonten YouSee begynder onsdag morgen at sende mails og breve ud til over en million danske husstande.

Og det er ikke videre behageligt nyt, der fremgår af de varslinger, som er på vej. YouSee fjerner nemlig kanaler og hæver samtidig priserne for alle kunder. Ændringerne gælder fra årsskiftet.

Det bekræfter YouSees direktør, Jacob Mortensen, over for B.T.

»Vi har set på vores tv-pakker og justeret indholdet. Samtidig kommer det til at betyde, at priserne stiger,« siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee.

Hel praktisk betyder det, at muligheden for at høre radio via tv-pakken lukker, og at Ekstrakanalen lukker. Samtidig forsvinder kanalen Disney XD, som Disney lukker. I fuldpakken erstattes den af Nick Toons.

I forhold til priserne stiger de over en bred kam.

Grundpakken stiger med 10 kroner om måneden, mens mellem- og fuldpakken stiger med 20 kroner om måneden.

I bland selv-pakkerne stiger bland selv med 10 point med 20 kroner om måneden.

Bland selv med 20 point stiger 30 kroner om måneden, og bland selv med 36 point stiger med 40 kroner om måneden.

Det ser jo ud, som om folk mister noget indhold og samtidig skal betale mere. Kan det være rigtigt?

»Vi har forsøgt at holde prisstigningerne nede på et minimum, og derfor har vi kigget på, hvad vi kunne fjerne for at holde prisstigningerne nede,« siger Jacob Mortensen:

»De her stigninger er udtryk for, at det er blevet dyrere for os at have de her tv-kanaler og streamingtjenester. Derfor stiger priserne.«

YouSee er i forvejen inde i en periode, hvor I taber en hel del tv-kunder. Bidrager sådan noget her ikke bare til, at flere opsiger deres tv-pakke?

»Jeg har fuld respekt for, at folk ikke er vilde med prisstigninger. Det er derfor, vi har forsøgt at holde priserne nede med de her tiltag,« siger Jacob Mortensen:

»Men vi er klar over, at der er færre husstande, som har en tv-pakke i dag, og det er derfor, vi for eksempel har lanceret YouTV med en anden fleksibilitet og et andet prispunkt.«

Men der vil jo være en del kunder, som ikke bliver glade for det her. Hvad siger du til dem?

»Man skal jo altid se på, om man har det indhold, man gerne vil have, og om man vil betale for det. Hvis man beslutter, at man gerne vil ændre sin pakkesammensætning, skal man endelig gøre det.«

Men synes du selv, det er fair, at folk skal betale mere?

»Det synes jeg helt sikkert, det er. Der har ikke været prisstigninger på tv-pakker det seneste år. Vi har slet ikke hævet priserne på bland selv, siden vi lancerede det i 2014,« siger Jacob Mortensen:

»I det lys synes jeg faktisk, at det her er fair. Den enkelte kunde må jo forholde sig til det. Men jeg synes, at det er fair, og at vi har sikret, at stigninger er holdt nede.«