Fødevarestyrelsen har politianmeldt Dagli'Brugsen.

Det sker efter et kontrolbesøg tidligere på måneden i en af dagligvarekædens butikker.

Her blev der fundet flere tilfælde af skimmelsvamp på grund af manglende rengøring.

»Følgende er konstateret: I kølerum, der blandt andet bruges til opbevaring af uemballeret frugt og drikkevarer, fremstår loftet med store sorte afkradselige plamager af skimmellignende vækst,« står der blandt andet i den sure smileyrapport fra Dagli'Brugsen i Gislinge i Nordvestsjælland.

Fødevarestyrelsen skriver også, at der var »sorte og hvide plamager af skimmellignende vækst« i butikkens kølerum med mejeriprodukter.

Ydermere var der »sorte afkradselige plamager af skimmellignende vækst« på døren til fryserummet.

»På lager fremstår gulvene snavset og med klistrede plamager af tabt sodavand samt spindelvæv flere steder i loftet langs hjørnerne,« står der yderligere i kontrolrapporten.

Det er ikke første gang, at Dagli'Brugsen i Gislinge får en sur smiley for mangelfuld rengøring. Det samme skete i december sidste år.

Ifølge Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, har man foruden ekstra rengøring sat en byggesagkyndig på sagen, så der kommer styr på skimmelproblemerne i butikkens kølerum.

»Butikken bliver politianmeldt, fordi vi har fået flere bøder for samme forseelse, og sådan er Fødevarestyrelsen procedure. Det er ikke vores vurdering, at politianmeldelsen afspejler butikkens niveau,« skriver hun i en mail til B.T.

Foruden en sur smiley har Dagli'Brugsen ved det seneste kontrolbesøg også fået en indskærpelse på grund af mangelfuld egenkontrol. Helt konkret har butikken ikke kunnet fremvise dokumentation for varmholdelse af pølser.

Indskærpelsen medfører to opfølgende, gebyrbelagte kontroller.

B.T. har tidligere undersøgt smileyhistorikken hos landets største supermarkedskæder, heriblandt også Dagli'Brugsen.

Du kan se hele listen med de mest snavsede supermarkedskæder ved at klikke her.