Det var bestemt ikke noget kønt syn, der mødte Fødevarestyrelsens kontrollanter, da de i slutningen af april besøgte en af butikkerne i Coops mest overskudsgivende kæde, SuperBrugsen.

En anonym kunde havde tippet kontrollanterne, og det var der en rigtig god grund til.

For da Fødevarestyrelsens rejsehold kom ud til SuperBrugsen i Gråsten, blev de mødt med en lang række forhold, der højst sandsynligt har potentiale til at få nakkehårene til at rejse sig på selv den mest garvede kontrollant.

I supermarkedets delikatesse var blandt andet tydelige fedtdråber på emhætten. Væggen ved frituren havde et decideret lag fedt siddende på sig.

På opvaskemaskinen var en tyk 'mælkeagtig' belægning. På et rullebord, hvor der blev opbevaret fødevarer, var der rust og brunlige belægninger. Generelt var rengøringen mangelfuld.

Besøget blev en dyr fornøjelse for SuperBrugsen, fremgår det af Fødevarestyrelsens rapport. Kontrollanterne kvitterede for oplevelsen med en bøde på 20.000 kroner.

Ud over de økonomiske konsekvenser har besøget haft andre konsekvenser i forretningen, fortæller en noget rystet brugsuddeler, Jesper Thomsen, til JydskeVestkysten.

Han kalder situationen 'fuldstændigt uacceptabel'.

Jesper Thomsen forklarer, at flere medarbejdere har svigtet, men lægger sig samtidig fladt ned og påtager sig det fulde ansvar.

Episoden har udløst en seriøs opsang til personalet, fortæller Jesper Thomsen.

»Jeg har foretaget en række hårde handlinger. Jeg kan garantere for, at der nu er kommet styr på tingene. Jeg vil blive meget overrasket, hvis vi igen får en sur smiley,« siger Jesper Thomsen til JydskeVestkysten.

Han forklarer dog samtidig, at han ikke har uddelt nogen fyresedler.