Mundvandet fik lov at løbe, da Danmarks største kagekonkurrence for fagfolk løb af stablen i weekenden.

Det københavnske hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers dannede ramme om 'Årets Kage 2023', og her var der spækket med flotte, smagfulde kager skabt af landets dygtigste bagere og konditorer.

Førstepladsen gik til Thomas Bastholm fra Restaurant Palægade i det indre København.

Hans vinderkage hedder 'Tropico' og leder ifølge dommerpanelet tankerne hen på en solrig dag sydpå med smag af kokos, ananas, mango, passionsfrugt og et snert af ingefær samt en sprød bund.

Thomas Bastholm fra Palægade vandt med kagen 'Tropico', hvilket er anden gang, han vinder præmien for årets kage.PR-foto
Thomas Bastholm fra Palægade vandt med kagen 'Tropico', hvilket er anden gang, han vinder præmien for årets kage.PR-foto
Vis mere

Det er anden gang, Thomas Bastholm vinder, til trods for at han har deltaget 12 gange og haft mange top 10 placeringer.

Andenpladsen gik til Freja Krarup fra Maison D'Angleterre i København.

Hendes kage 'Forårsfornemmelser' bliver af dommerne beskrevet som »meget elegant« og med en smag af koldskål, hyldeblomst og en syrlig midte af rabarber.

Kagen 'Forårsfornemmelser' har en smag af koldskål, hyldeblomst og en syrlig midte af rabarber. PR-foto
Kagen 'Forårsfornemmelser' har en smag af koldskål, hyldeblomst og en syrlig midte af rabarber. PR-foto
Vis mere

Tredjepladsen og lærlingeprisen gik til Christina Ivang Christensen, der er i lære hos det kendte konditori La Glace i København.

Hendes kage med navnet 'Sorrel' var meget simpel i sit udtryk, med en flot limegrøn glace og pyntet med havesyre.

Kagen smagte af grønne æbler, havesyre og havde en bund af græskarkernekiks, lyder begrundelsen.

Tredjepladsen gil til kagen 'Sorrel', der smagte af grønne æbler, havesyre og havde en bund af græskarkernekiks. PR-foto
Tredjepladsen gil til kagen 'Sorrel', der smagte af grønne æbler, havesyre og havde en bund af græskarkernekiks. PR-foto
Vis mere

Konkurrencen Årets Kage afholdes hvert år af Konditorlauget.

Kagerne vurderes ud fra disse kriterier: 50 procent smag, 30 procent design og 20 procent rationalitet.

Kagerne i år er blevet bedømt af et dommerpanel på 12 fagdommere fra hele landet, heriblandt Mike Adelsten som er udviklingschef på den kendte Michelin-restaurant Alchemist.

Den allerførste Årets Kagekonkurrence blev holdt i 1985. I år var der 101 tilmeldte bagere/konditorer.