Godt en måned efter danskerne fik adgang til at få udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge, peger alle pile i retning af, at de sidste to ugers feriepenge også har kurs mod danskernes konti.

Allerede i midten af september meldte et politisk flertal uden om regeringen, at man er klar til at tvinge regeringen til at udbetale de to resterende uger. Nu melder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard så ud i sagen.

Først og fremmest erklærer Peter Hummelgaard sig positiv over det boost i forbruget, den første udbetaling af tre ugers indefrosne feriepenge allerede har medført – især i starten af oktober.

»Det er mit indtryk, at en stor del af pengene har været med til at styrke forbruget allerede. Jeg har kunnet læse mig til, at en række butikskæder i hvert fald oplevede stor efterspørgsel i dagene efter de første udbetalinger,« lyder fra Peter Hummelgaard til B.T.:

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har endnu ikke indkaldt aftalepartierne til drøftelser om de to sidste ugers indefrosne feriepenge. Det sker dog snart, lyder beskeden.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har endnu ikke indkaldt aftalepartierne til drøftelser om de to sidste ugers indefrosne feriepenge. Det sker dog snart, lyder beskeden. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Mit håb er selvfølgelig, at vi får alle pengene ud at arbejde.«

I slutningen af september forklarede Peter Hummelgaard på et pressemøde, at han vil indkalde aftalepartierne til efteråret for at drøfte de to sidste ugers indefrosne feriepenges skæbne.

Partierne er endnu ikke blevet indkaldt, selv om vi nu er et stykke inde i efteråret.

Men drøftelserne om dine feriepenge er umiddelbart lige på trapperne.

»Det er endnu for tidligt at sætte en præcis dato på, men det er aftalt, at vi sætter os sammen med aftalepartierne her i efteråret. Den aftale lever vi selvfølgelig op til,« siger Peter Hummelgaard.

Og selv om ministeren ikke umiddelbart selv er klar til at komme med et helt konkret bud på, hvornår danskerne kan se frem til at få de sidste feriepenge ud, er der intet, der tyder på, at regeringen vil stå i vejen for udbetalingen.

Til det direkte spørgsmål om, hvornår danskerne kan se frem til at få de to sidste ugers feriepenge, lyder svaret:

»Igen er det for tidligt at sige noget håndfast om, men jeg ser frem til at drøfte det med de øvrige aftalepartier. Regeringen har ikke noget behov for at holde på folks feriepenge, men det skal selvfølgelig ske ansvarligt.«

Et godt bud er dog, at vi skal ind i 2021, før pengene eventuelt udbetales.

Udbetalingen af de første tre uger skete nemlig på baggrund af et skøn, da virksomheder har indtil udgangen af 2020 til at melde ind, hvor meget den enkelte medarbejder har sparet op.

Det betyder, at der kan være udbetalt for meget eller for lidt i første omgang med de tre ugers feriepenge.

Det regnskab kan dog gøres endeligt op i forbindelse med udbetalingen af de to sidste uger, hvis de sker i 2021, hvor der er præcis klarhed over, hvor mange penge den enkelte har sparet op.