Der blev gjort flere uhumske fund, da Fødevarestyrelsen for nylig besøgte en af Københavns anmelderroste restauranter.

Sebastopol på Sankt Hans Torv på Nørrebro dumpede kontrolbesøget med et brag på grund af dårlig rengøring.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport var der blandt andet skimmelvækst flere steder i den kendte franske restaurant.

Det gjaldt især i køkkenet, opvaskeområdet og på vinlageret.

»I skab under håndvask i barområde ses der i bund mindre pøle af gammelt vand samt grønne og sorte belægninger af formodet skimmel på væg og rørføring,« står der blandt andet i kontrolrapporten.

Det er ikke første gang, at Sebastopol har problemer med fødevaresikkerheden.

I starten af september fandt Fødevarestyrelsen blandt andet »mange små fluer« på restauranten, og der blev også fundet skimmel og snavs flere steder.

Forholdet udløste en sur smiley og et bødeforlæg på 15.000 kroner.

Men Sebastopol betalte efterfølgende ikke bøden.

Fødevarestyrelsen har derfor politianmeldt restauranten i forbindelse med den nye kontrol 2. november, hvor rengøringen igen var mangelfuld.

Sebastopols bestyrer, Tommy Juhl Jensen, skriver i en mail til B.T., at restauranten har valgt at vedkende sig bøden i kølvandet på politianmeldelsen.

Han forklarer samtidig, at Sebastopols hygiejneproblemer skyldes udfordringer med at skaffe opvaskere og rengøringspersonale, hvilket han begrunder med den generelle mangel på arbejdskraft i restaurationsbranchen.

»Ofte udskiftede medarbejdere har gjort, at vi i perioder har haft store udfordringer med at leve op til alle vores forpligtelser i forhold til Fødevarestyrelsen.«

»Generelt har vi dog løst opgaven godt, synes vi selv, og med hjælp fra Fødevarestyrelsen får vi styr på de sidste opgaver,« skriver Tommy Juhl Jensen.