Lukningen af dagligvarekæden Irma har vakt stærke følelser.

Så stærke at ukendte personer forleden anlagde en mosaik af den ikoniske Irma-pige på det, der er kendt som Danmarks ‘walk of fame’.

Der er nærmere bestemt tale om den del af strækningen på Frederiksberg Allé, hvor der allerede ligger 25 hædersfliser af kendte danske skuespillere som for eksempel Preben Kristensen, Trine Dyrholm og Ulf Pilgaard.

Frederiksbergs borgmester er begejstret for den nye flise i flokken. Men det er idémanden bag de andre berømte 25 fliser til gengæld ikke.

En flise er fjernet og erstattet den med en mosaikflise portrætterende Irmapigen på Walk of Fame-strækningen af Frederiksberg Allé. Selvom det bliver betegnet som hærværk, mener Frederiksberg borgmester, Michael Vindfeldt (S) at Irma-pigen skal have lov at blive.
En flise er fjernet og erstattet den med en mosaikflise portrætterende Irmapigen på Walk of Fame-strækningen af Frederiksberg Allé. Selvom det bliver betegnet som hærværk, mener Frederiksberg borgmester, Michael Vindfeldt (S) at Irma-pigen skal have lov at blive. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg er ikke fornærmet. Men jeg synes, at den burde være blevet lagt et andet sted,« siger Johnny Gehlsen til B.T. og forklarer blandt andet, at han søgte tilladelse til projektet Teaterflisen for 26 år siden.

»Vi har søgt om tilladelse til at lægge vores fliser og lagt mange penge i det. Teaterflisen er en institution, men så dukker der pludselig sådan noget her op midt og natten. Den passer ikke ind,« tilføjer han.

B.T. har forsøgt at indhente en kommentar fra Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S), men han har ikke haft tid til at stille op til interview.

Til TV 2 Kosmopol oplyser Michael Vindfeldt imidlertid, at sagen om 'Irmaflisen' nu behandles af kommunalbestyrelsens miljø- og trafikudvalg.

»Man må ikke nedlægge fliser uden at spørge om lov, men nu ligger den der, og så må vi forholde os til det. Jeg mener, at det ville være ærgerligt, hvis man pillede den op og smed den ud,« siger borgmesteren til TV 2 Kosmopol.

Johnny Gehlsen foreslår, at man i stedet placerer mosaikken af Irmapigen i en af de mange lukkede Irmabutikker, der har skiftet navn til andre af Coop-koncernens kæder.

»Kommunen må afgøre, hvad de vil. Jeg synes, det er kunst som alt muligt andet, men jeg vil ikke gøre mig til dommer. Hvis den får lov til at blive, kommer det ikke til at vippe os af pinden,« siger Johnny Gehlsen, der selv har en fortid som konservativ lokalpolitiker på Frederiksberg.

Det blev besluttet af Coop-koncernen i slutningen af januar, at Irmakæden lukkes. Irma bliver i stedet et mærke, som kan købes i Coop-supermarkederne.

Irma har været en fast del af hovedstadens dagligvarehandel siden 1886. Det er Danmarks ældste dagligvarekæde. Navnet Irma opstod i 1907.