Lyt til artiklen

Sæsonen for årets julefrokoster nærmer sig med hastige skridt.

Men selvom det er en stor højtid i restaurationsbranchen, står flere restauranter med et stort problem.

Ikke nok med at de har stigende udgifter til energi og råvarer, så mangler de også arbejdskraft, fordi beskæftigelsen er rekordhøj.

I Roskilde har det fået store konsekvenser for en af byens gamle restauranter.

I næsten et halvt århundrede har Bryggergården været et af de mest populære spisesteder i byen.

Men gennem den seneste tid har 'Bryggeren', som den engang hed i folkemunde, haft svært ved at skaffe personale.

Restauratør Toni Minke har derfor valgt at dreje nøglen om, skriver sn.dk.

»For os er det meget ærgerligt, da vi i den sidste tid har haft flere gæster end nogensinde. Men det kan jo ikke hjælpe noget, når vi ikke kan få folk, der kan lave mad til dem,« siger han til mediet.

Lukningen betyder, at Toni Minke har måttet aflyse over 1.000 bestillinger fra folk, der skulle holde julefrokost på Bryggergården.

Toni Minke har drevet Bryggergården gennem ti år. Han er dog kun forpagter.

Restaurantens ejer er ifølge sn.dk en af de to stiftere, som i sin tid grundlagde restauranten i 1973.

Toni Minke håber, at han kan erstattes af en ny forpagter, som vil åbne i det nye år.