Det var i forvejen en fuldtonet skandale.
Udsættelser i ét væk og milliarder af formøblede skattekroner har været virkeligheden i de godt 10 år, boligejerne har ventet på nye ejendomsvurderinger.
Mandag aften gik sagen så fra skandale til noget, der på lange stræk er utilgiveligt.
På B.T. har vi hørt fra et enormt antal boligejere, som er målløse over det makværk, de er blevet præsenteret for.
Det, vi har set allermest til, er eksempler på, at grundværdien er højere end den samlede ejendomsvurdering, hvor huset tæller med. DR skriver, at der er næsten 80.000 af den slags eksempler.
Både minister og styrelse har været ude og sige i halvtågede vendinger, at det skam godt kan lade sig gøre grundet teknikaliteter på grunden.
Forklar det til Birger Johansson fra Lyndby.
Hans grund var vurderet til 9,5 millioner kroner, mens ejendomsvurderingen - grunden plus hans hus - er vurderet til 2,6 millioner kroner. Huset skal altså trække værdien ned med 6,9 millioner kroner.
Han beskrev det som en 'grotesk fejl'. Det er svært at være uenig i den vurdering.
Vi har også set grundværdier, som over natten er eksploderet.
Mette Hansen fra Rønde vågnede op til, at hendes ene hektar land var steget fra 250.000 kroner i værdi til 5,5 millioner. »Hvad fanden skete der lige over natten?« spurgte hun.
Det er hun ikke den eneste, der gerne vil vide.
De absurde eksempler står simpelthen i kø. Det kan virke komisk, når man ser det ene skøre eksempel efter det andet, men det er meget alvorligt.
Der er tale om et skæmmende eksempel på, at systemet sættes over borgerne.
De mennesker, vi har talt med, har udtrykt alt fra vantro og vrede til forbløffelse og frygt.
Det er især det sidste, der er fuldstændig utilgiveligt.
For mange boligejere er deres bolig det mest kostbare, de har. Det er deres bopæl. Det er også en stor del af deres formue og opsparing til fremtiden. Det er deres sikkerhed.
Lige nu sidder mange boligejere med en vurdering fra myndighederne, som giver anledning til forvirring, utryghed og i mange tilfælde frygt.
For hvad betyder det, at man nu sidder med en pilhamrende skæv vurdering?
Hvad bliver konsekvensen af det?
Husk på: Det er borgernes egne hårdt tjente penge, der er blevet hældt i det her projekt. Skatteministeriets oprindelige pris på det nye digitale ejendomsvurderingssystem var 81,8 millioner skattekroner.
I dag er regningen løbet op i cirka fire milliarder kroner for et system, som spytter foreløbige vurderinger ud, der er skævere end en gammel havelåge.
Det er grotesk. Og at boligejerne efter så lang ventetid skal mødes af endnu en offentligt finansieret skandale, er i virkeligheden utilgiveligt.