Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Berit Jensen troede ganske enkelt ikke sin egne øjne, da hun i december åbnede et brev, som netop var landet i hendes postkasse i Søborg.

Det var en regning, som var så høj, at hun var overbevist om, at der var tale om en fejl. Så heldig var hun ikke.

»Jeg var chokeret. Der er jo ingen, der kan betale sådan nogle regninger. Slet ikke en førtidspensionist som mig,« siger 62-årige Berit Jensen.

På den skrivelse fra Seas-NVE, som Berit sad med i hænderne, stod der, at hun skulle betale 7.681 kroner for tre måneders forbrug af gas.

Samme regning for samme periode sidste år lød på 3.499 kroner, og der var forbruget endda en smule højere end i år.

Berit sad altså med en prisstigning på 4.181 kroner for tre måneders forbrug.

Hun er blevet ramt af de voldsomme prisstigninger på gas, der har ramt hele Europa gennem 2021. I perioder har gaspriserne været mellem seksdoblet og tidoblet, lyder det fra Dansk Energi.

En stigning, som lige nu udløser ekstraregninger på flere tusinde kroner i kvartalet i de omkring 400.000 danske husstande, som varmer med gas.

Berit Jensen er blevet ramt af de voldsomme prisstigninger på gas, der har ramt hele Europa gennem 2021. Byrd/Mette Ovgaard
Berit Jensen er blevet ramt af de voldsomme prisstigninger på gas, der har ramt hele Europa gennem 2021. Byrd/Mette Ovgaard
Vis mere

Og det er en ekstraregning, som ryster Berit.

»4.000 kroner mere i kvartalet er virkelig mange penge. Jeg er førtidspensionist. Hvis det her er fremtiden, så ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal stille op,« siger Berit Jensen.

Hun har ikke kontaktet Seas-NVE, fordi »de alligevel ikke kan hjælpe«, og hun har heller ikke henvendt sig til kommunen, for hun er udmærket klar over, hvad de vil sige til hende.

»Så siger de jo bare, at jeg må leve af mine mursten. At jeg skal optage lån i boligen for at betale regningerne. De hjælper mig jo ikke,« siger Berit Jensen:

»Jeg har også en opsparing, fordi jeg forsøger at gøre klar til folkepension om fem år. Den må jeg bruge af nu, og det er jo ikke meningen. Jeg er låst i det her. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.«

Nu overvejer hun så at flytte til Falster, hvor hendes kærestes døtre bor.

»Vi har hørt, at det ikke er lige så dyrt at bo dernede, og så kan vi jo også se mere til deres børn. Det er noget, vi har talt om før, men at det skulle blive gasregningerne, der ender med at sætte turbo på den beslutning, havde jeg aldrig troet,« lyder det fra Berit.

Nu går Berit Jensen så og håber på, at politikerne gør noget.

Selv har grundejerforeningen i hendes område spurgt kommunen, om det er muligt at lægge om til fjernvarme. Udsigten til den slags er omkring 20 år, fortæller Berit.

Så nu håber hun på handling.

»Jeg har jo set, at der er snak om, at politikerne måske gør noget, og det vil jeg da håbe, at de gør,« siger Berit Jensen:

»Politikere lover en masse, men de holder meget lidt af det. I det her tilfælde håber jeg virkelig, de gør noget, for det går ud over mange tusinde husstande, og det er altså store regninger, vi taler om.«

Andre læser også