Nørrebro i København er kendt som Danmarks største kebab-mekka.

En af kvarterets mest populære shawarmabarer finder man på Nørrebrogade 195.

Fem ud af seks stjerner har Durum Bar fået af Berlingske, mens Politikens anmelder har givet fem ud af seks hjerter.

Fødevarestyrelsen er imidlertid bekymret for hygiejneforholdene på den ellers så anmelderroste restaurant.

Durum Bar på Nørrebrogade er tidligere kåret som Københavns bedste Shawarma-sted. Arkivfoto.
Durum Bar på Nørrebrogade er tidligere kåret som Københavns bedste Shawarma-sted. Arkivfoto. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

På et kontrolbesøg 8. februar fik Durum Bar en sur smiley for ikke at have gjort ordentligt rent.

»Følgende er konstateret: Gulv under inventar, i lager/opvaskeområde samt i produktionsområdet fremstår med ansamlinger af ældre madrester og snavs langs vægge,« står der blandt andet i kontrolrapporten.

Kontrolbesøget skete på baggrund af en forbrugerhenvendelse, og Fødevarestyrelsen har nu indgivet en politianmeldelse mod Durum Bar, som også i december fik en sur smiley og bøde for et lignende forhold.

»Fuger mellem fliser i gulvet, i samme områder, fremstår med sorte belægninger af snavs. Loft i produktionsområdet og udsugning over kogeø fremstår med brune og gule belægninger af snavs og fedtstof,« står der yderligere i den seneste kontrolrapport.

Også tætningslister på køleinventar i lager/opvaskeområde blev konstateret slidte og revnede.

Ifølge ejeren af Durum Bar, Ersin Ortatep, er der efterfølgende blevet rettet op på »næsten« alle tingene.

»Det er irriterende med en sur smiley, og vi arbejder på sagen,« siger han til B.T.

Adspurgt om, hvordan det kan være, at det ikke er første gang, at Durum Bar får kritik af Fødevarestyrelsen på grund af manglende rengøring, svarer han:

»Jeg synes, at de er lidt skrappe ved os i øjeblikket. Jeg kender fødevarekontrollanterne. Nogle gange giver jeg dem ret, og andre gange giver de mig ret,« lyder det fra Ersin Ortatep.