De forsøgte at smadre fodboldsystemet, som vi kender det, og kuppe Champions League, men fejlede stort.

Nu er der brudt krig ud mellem de 12 storklubber, som i april gik sammen for at bryde ud af Uefa og skabe European Super League. Et projekt, der faldt til jorden med et brag efter protester fra fans og fodboldforbund, herunder Uefa, der gik til heftigt modangreb.

Ifølge New York Times er der på ingen måder kommet ro på, efter at ni af de 12 klubber er kommet krybende tilbage i Uefa-folden med røde ører og undskyldninger til fodboldverdenen.

For tilbage står Real Madrid, FC Barcelona og Juventus, de mest indædte fortalere for en ny struktur i europæisk topfodbold med flere kampemellem storklubberne og dermed penge til selvsamme. De vil straffe deres tidligere Super League-partnere med kæmpe millionbøder.

De to 12 bosser for Super League-udbryderne
De to 12 bosser for Super League-udbryderne Foto: FRANCK FIFE, LLUIS GENE, OSCAR D
Vis mere

Ifølge New York Times, som har set dokumenter i sagen, vil de tre klubber sagsøge de ni øvrige klubber - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milan og Inter - for at have brudt deres aftale om at lave en europæisk Super League.

Derudover vil Real Madrid, FC Barcelona og Juventus fortsat kæmpe for deres sag over for Uefa, som de mener har for stor magt i forhold til storklubberne, skriver New York Times.

I går kom det ellers frem, at Uefa lægger hele sagen angående Super League bag sig, når det gælder de ni klubber, der har trukket sig fra projektet. De ni klubber har forpligtet sig til at være en del af Uefas turneringssystem fremover og har erkendt, at Super League-projektet var en fejl.

De kommer dog ikke til at slippe for at blive straffet økonomisk af Uefa for deres udåd. Klubberne har fået en bødestraf i form af, hvad der svarer til fem procent af de indtægter, en sæson med europæiske kampe ville give dem.

Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Samtidig indvilger klubberne i tilsammen at donere 15 millioner euro, der skal gå til børne-, ungdoms- og græsrodsfodbold rundt om i Europa. Derudover er de gået med til, at der venter en bøde på 100 millioner euro, hvis de igen skulle lægge an til at danne en udbryderliga som Super League.

De resterende tre klubbers skæbne er endnu uvis i forhold til Uefa-sanktioner med mere. Men foreløbigt ser de ud til at stædigt at holde fast i drømmen om en ny lukket struktur med flere kampe mellem topklubberne.