Har du billet til sommerens EM-kampe i København, så er der her en interessant skæringsdato, du skal holde øje med.

For i dagene efter 7. april kommer Uefa med svar på, hvem der får lov at komme ind på stadion, men givetvis også hvem der må sidde skuffede tilbage med en ugyldig billet til den historiske EM-slutrunde på dansk grund.

Det skriver Uefa i en mail til B.T.

»Alle værtsbyer har indtil 7. april til at fremlægge deres planer. Herefter vil Uefa komme med yderligere oplysninger i forbindelse med billetterne i dagene efter,« lyder det fra forbundets presseafdeling.

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Tusindvis af danskere har allerede sikret sig billetter for at følge Danmark på hjemmebanen i Parken i København.

Men grundet den nuværende corona-situation er det usikkert, hvor mange tilskuere der får adgang til kampene i Danmark.

I denne uge bekræftede kulturminister Joy Mogensen, at mindst 12.000 tilskuere vil blive lukket ind i Parken, hvilket som udgangspunkt er i tråd med de 30 procent af den samlede tilskuerkapacitet, som Uefa forlanger til EM-kampene.

Det står dog lige nu uklart, hvad der skal med de fans, som ikke får adgang til det ellers udsolgte stadion i juni måned.

Kulturminister Joy Mogensen (S) lover mindst 12.000 tilskuere til sommerens EM i Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kulturminister Joy Mogensen (S) lover mindst 12.000 tilskuere til sommerens EM i Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Heller ikke, hvordan udvælgelsen blandt tilskuere finder sted.

»Det, vi kommer til at melde ind nu, er mindst 12.000 tilskuere i Parken, medmindre ekspertgruppen kan komme med en anbefaling, der går højere op,« sagde Joy Mogensen om de foreløbige danske EM-planer til DR Sporten.

Den samlede kapacitet i Parken er på 38.065 tilskuere, så derfor risikerer adskillige fans at stå skuffede tilbage.

Det skal dog med, at myndighederne ser på at opjustere antallet af tilskuere, hvis ellers coronapandemien aftager henover foråret.

Parken lægger græs til Danmarks tre gruppekampe samt en enkelt ottendedelsfinale.

Kampene spilles henholdsvis 12., 17., 21. og 28. juni.