Snart får TV3 Sport et nyt ansigt. Og så alligevel ikke helt. For ansigtet er et velkendt et af slagsen, da der er tale om Discovery-værten Jesper Simo.

Det oplyser han selv i et opslag på Twitter. Han stopper med det samme og skifter til TV3 Sport, fordi han har fået det, han kalder 'en fantastisk mulighed'.

Til B.T. fortæller han, at det er en bred rolle, han skal have hos TV3 Sport.

Han kommer blandt andet til at kommentere mere, end det har været tilfældet på det sidste.

»I og med vi har mistet et par rettigheder, og jeg har haft mere fokus på det værtsmæssige, har vi haft nogle andre kommentatorer på Discovery, hvor jeg – fuldt forståeligt – har været lidt længere nede i hierakiet. Der (hos TV3, red.) kommer jeg til at kunne kommentere mere. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Hvilke kampe er stadig usikkert, men der er meget at kommentere derovre. Både Premier League og tysk fodbold, så jeg ser, hvad der kommer,« siger Jesper Simo.

Derudover kan han også komme til at dække ind værtsmæssigt, men det bliver ikke sådan, at han skal være fast vært på for eksempel Superligaen og Premier League.

I stedet er der tale om en bred mulighed for at lave en masse forskellige ting som 'i gamle dage', som han selv formulerer det.

Han har før været reporter, vært og har kommenteret, og han glæder sig til at prøve kræfter med det nye og at kunne kombinere alle tingene.

Samtidig er det også vemodigt for ham at sige farvel til Discovery Networks, som han har været hos i flere år.

»Det har været meget specielt at sige farvel. Jeg er selvfølgelig glad for den mulighed, jeg har fået, men jeg siger også farvel til nogle rigtig gode kollegaer. Nogle af dem har jeg gået op og ned ad i 10 år efterhånden – for eksempel Casper Høygård og Kasper Marker, som jeg har arbejdet sammen med i mange år. Ud over at være gode kollegaer er de blevet gode venner, så det er selvfølgelig specielt, men man kan heldigvis stadig holde kontakten, selvom det er noget andet,« siger Jesper Simo.

Han siger allerede farvel til Discovery Networks mandag, og efterfølgende går turen til Amager, hvor TV3 Sport ligger. Her skal han hilse på sine nye kollegaer, og så er det ellers så småt i gang.

»Jeg har glædet mig til at offentliggøre det, men jeg har også gruet for det, for det bliver selvfølgelig svært at sige farvel til dem. Men sådan er det nogle gange. Det har været fem år i Canal 9-familien og så fem år hos Discovery. Det har været super fede år med fantastiske minder og oplevelser, og så glæder jeg mig til at komme ud i et nyt miljø,« siger Jesper Simo.

Selvom det bliver nyt, er der også nogle velkendte ansigter.

For det var hos TV3 Sport, han i sin tid startede i praktik, og derfor er bygningen og gangene bestemt ikke ukendt område for ham, ligesom han også kender flere mennesker derudefra.

Der er dog sket meget siden februar 2008, hvor han tog sine første skridt derude, og han føler sig 'privilegeret' over at have fået muligheden for at vende tilbage.

»Det er en speciel dag. Når jeg har sagt farvel til Discovery, kører jeg direkte ud og hilser på de nye kollegaer. Det er en sindssygt vild mandag, som jeg nok kommer til at huske resten af mit liv, kunne jeg forestille mig,« siger tv-værten.