Verdens fodboldfans ser ud til at få deres vilje. European Super League smuldrer nemlig mere og mere, som timerne går.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham har således trukket sig fra turneringen. Det er halvdelen af de klubber, som i første omgang gik ind for idéen.

Og det glæder TV 3 Sport-eksperten Peter Kjær, at European Super League ser ud til at blive hurtigt begravet.

»Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at det her er en sejr for fodbold og en sejr for fansene,« sagde han eksempelvis tirsdag aften under kommenteringen af Chelsea og Brighton.

Klubber og fans har været utilfredse over en mulig European Super League.
Klubber og fans har været utilfredse over en mulig European Super League. Foto: Neil Hall / POOL
Vis mere

Kampen måtte udsættes med 15 minutter, fordi Chelseas fans blokerede for spillerbussen i protest over, at klubben støttede op om European Super League-projektet.

Kort efter skrev flere engelske medier så, at Chelsea og Manchester City var de to første klubber, som ville ud af turneringen. Og det var Peter Kjær meget tilfreds med.

»Vi mangler lige at sætte to streger under, at det ikke bliver til noget, men jeg er bare jublende lykkelig. Du spurgte om min puls. Jeg er skideglad.«

Afgangen fra de engelske klubber betyder, at Juventus, Inter, AC Milan, Real Madrid, FC Barcelona og Atlético Madrid er tilbage som deltagere i en mulig European Super League.

Folkene bag den kontroversielle nye turnering mener dog, at den er på linje med loven.

'På trods af den annoncerede afgang fra de engelske klubber, der er blevet tvunget til at tage sådan en beslutning på grund af presset på dem, er vi overbeviste om, at vores forslag er helt på linje med europæisk lovgivning,' står der således i en meddelelse, der blev sendt ud natten til onsdag.

Nu vil European Super League overveje nogle ændringer. Hvad det konkret betyder, står der ingenting om endnu.

Men lige nu ser det ud til, at fans betyder mere end penge. I hvert fald for Premier League-klubberne.