3.085 tilskuere så Danmarks kvindelandshold besejre Georgien intet mindre end 14-0 i EM-kvalifikationens indledende gruppespil.

Der var så stor forskel på de to hold, at kampen formentlig vil blive husket som 'fodboldfarcen i det midtjyske'.

Sejren er dog ikke kvindelandsholdets største set i et historisk perspektiv.

Den blev sikret for nøjagtig 10 år siden, da Danmark - ligeledes mod Georgien - vandt 15-0 i en VM-kvalifikationskamp på Vejle Stadion.

1. Schmeichel elsker kvindefodbold
Målmanden på det mandlige danske fodboldlandshold, Kasper Schmeichel, var blandt tilskuerne på Viborg Stadion, da det danske kvindelandshold besejrede Georgien 14-0. B.T. talte med ham i pausen. I snakken lagde han ikke skjul på, at han glædede sig over det danske storspil og at han ikke var specielt imponeret over georgierne. Han så et dansk hold, hvor Pernille Harder og Stine Larsen delte topscorerværdigheden med hver tre fuldtræffere.

2. Elendige georgiere
Det må konstateres, at georgisk kvindefodbold befinder sig på et meget lavt niveau. Den præstation de hvidklædte østeuropæere leverede, var ganske enkelt rystende ringe. Absolut intet fungerede: Hverken teknisk, taktisk eller fysisk formåede de at matche danskerne. På verdensranglisten, hvor Danmark er placeret på 15. pladsen, ligger Georgien nummer 112 efter fodboldmæssige lilleputter som Nepal, Etiopien, Surinam og Cook Islands.

Dansk jubel over en scoring i tirsdag aftens EM-kvalifikationskamp i Viborg mod Georgien.
Dansk jubel over en scoring i tirsdag aftens EM-kvalifikationskamp i Viborg mod Georgien. Foto: Henning Bagger
Vis mere

3. Gruppefinale i sigte
Med storsejren over Georgien fortsætter Danmark kursen mod to gruppefinale-kampe næste år mod Italien. Vinderen kvalificerer sig direkte til EM 2021, hvortil toeren også har en stor kvalifikationsmulighed. I øvrigt var Italien tirsdag også i aktion. Her vandt de 5-0 over Malta. Ligesom italienerne er Danmark stadig ubesejret i gruppespillet. Men selvom Italien har spillet en kamp mere end Danmark, er det ikke desto mindre de rød/hvide, der har den langt bedste målscore.