Er der krise i Tottenham?

Christian Eriksen bruger ikke selv ordet. Men den 27-årige midtbanestjerne indrømmer, at han i hvert fald oplever et pres udefra i øjeblikket.

»Jeg tror, alle klubber har det sådan, at når man taber nogle kampe, er der pres på. Det er der også for os spillere. Det er ikke kun trænerens skyld. Det er også os, der spiller fodbold,« siger Christian Eriksen til pressen ved landsholdets samling i Helsingør mandag.

»Vi har haft fem-seks sæsoner med Pochettino, hvor alt har været en succes, og nu kommer der et par kampe, hvor det er gået lidt mindre...  Jamen, selvfølgelig bliver der sat spørgsmålstegn ved alt, men det er ikke noget, vi mærker noget til. Vi er fortsat på samme måde.«

Christian Eriksen under 3-0-nederlaget til Brighton.
Christian Eriksen under 3-0-nederlaget til Brighton. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Adspurgt, om det var den sværeste tid, Christian Eriksen har oplevet i Tottenham, svarer han ja. Men hvordan dealer Eriksen selv med modgangen?

»Jeg klarer det på samme måde som altid. Det handler om at spille fodbold og vinde nogle kampe. Når man ikke vinder kampe, jamen, så skifter fokus til alle mulige negative ting. Så bliver der skrevet en masse negative ting. Det handler om, at vi som hold kan lukke det ude og komme videre. Det gør vi ikke ved at læse aviser og sælge aviser. Det gør vi ved at vinde fodboldkampe,« siger han.

Tottenhams udfordringer i Premier League har gjort, at de blot ligger nummer ni efter otte kampe. 11 point står der ud for dem i liga-stillingen.

Men især de seneste ugers resultater har været bekymrende og skabt overskifter.

  • Et nederlag til Colchester fra League 2 – den fjerdebedste række i England – i straffesparkskonkurrence og dermed exit fra Carabao Cup.
  • 2-7-nederlaget i Champions League-gruppespillet hjemme til Bayern München.
  • Nederlag på 3-0 til Brighton i Premier League.

Christian Eriksen er fuldt med på, at resultaterne ikke er gode. Men han har svært ved at pege på, hvad Tottenham i øjeblikket mangler for at ligne det hold, der i flere sæsoner i streg har ramt top-4 i Premier League og i juni spillede Champions League-finale.

»Vi har været lidt uheldige, hvor vi i de forskellige kampe ikke har været skarpe nok. I lørdags mod Brighton, hvor vi får Hugo (Lloris, målmand, red.) skadet efter et minut og er hurtigt bagud, er det også et uheld, vi er i den situation så tidligt efter netop tirsdags-kampen (2-7-nederlag til Bayern München, red.), der også var dårlig – et rigtig dårligt resultat for os.«

»Jeg ved ikke, hvad vi har manglet. Om vi har manglet det held og det gåpåmod, vi havde førhen. Det er måske det, vi har manglet mere end noget andet. For vi har jo skabt de chancer, vi skulle, i diverse kampe. Men vi har ikke taget dem.«

Christian Eriksen er til gengæld frisk og spilleklar for det danske herrelandshold, der lørdag kan spille sig et godt stykke tættere på EM i 2020 med en sejr over Schweiz i Telia Parken.