Skov mig her og Skov Olsen mig der.

Det bliver en lang sommer for fodboldfans, som ikke orker at læse om to af Danmarks mest ombejlede supertalenter, Robert Skov og Andreas Skov Olsen.

Rygtestrømmen nægter nemlig at lade de to offensivtalenter fra U21-landsholdet få et øjebliks ro, før de er skibbet afsted fra Superligaen til en større fodbold-adresse i det store udland.

Senest melder flere udenlandske medier blandt andet om Tottenham-interesse i de to Skov'er.

Robert Skov.
Robert Skov. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Mens britiske The Mirror skriver, at Christian Eriksens klub holder nøje øje med FC Nordsjællands Andreas Skov Olsen, så er det den spanske avis El Desmarque, som smider FCK-Skov'en ind på Tottenhams radar.

Årsagen til at den spanske avis skriver om en Premier League-klubs interesse i Robert Skov er, at La Liga-klubben Celta Vigo angiveligt også overvejer, om superliga-topscoreren er værd at kaste en stor transfersum efter.

Wolverhamption nævnes også i den spanske artikel som en Robert Skov-bejler.

I en uvidenskabelig samtælling foretaget af B.T.s podcast 'Transfervinduet', så fører Skov Olsen med 18-14 over Robert Skov, når det gælder antallet af klubber, de hver især er blevet kædet sammen med siden nytår. (Hør hele udsendelsen herunder)

De to offensivsspillere var med til U21-EM-slutrunden med Danmark, hvor de begge kom på tavlen og viste fine takter på den store scene.

Den turnering, som netop er afsluttet for Danmarks vedkommende, kom på bagkant af en superliga-sæson, hvor de begge har brændt banen af og fået deres store gennembrud.

23-årige Robert Skov endte som ligaens skyttekonge med svimlende 29 mål for FCK, mens 19-årige Skov Olsen kom på tavlen 19 gange for FCN.

Det har naturligvis vakt opsigt uden for landets grænser, hvor de store klubbers scouts og repræsentanter har sat plusser ud for de to unge danskeres navne, hvilket forklarer strømmen af mere eller mindre håndfaste rygter om de spilleres fremtid.

Andreas Skov Olsen.
Andreas Skov Olsen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Et rygte, som B.T. selv har pustet til - gennem information fra kilder - er Real Sociedads meget heftige interesse i Andreas Skov Olsen, som er endt i bud til FCN. Også FCK har tidligere været ude efter FCN-teenageren, hvilket han fortalte til B.T. under U21-EM:

»Det er den største klub i Danmark. Men jeg ser ingen grund til at skulle tænke over det, før jeg har set Robert (Skov, red.) skrive under på en ny kontrakt et andet sted. Så det har jeg egentlig ikke tænkt videre over.«

Robert Skov tager virakken omkring et muligt klubskifte til op mod 100 milioner kroner, som der spekuleres i, med ophøjet ro:

»I har været gode til at gejle det op, og det skal I også bare gøre. Så det er fint nok,« sagde han til B.T. under U21-EM.