En af de mest elskede fodboldpersonligheder Thomas Gravesen fortryder, at han stoppede så tidligt med at spille fodbold.

Allerede som 32-årig sagde han farvel til bolden efter et brud med Celtic og et halvt år uden kontrakt. Og flyttede til USA.

Men det var for tidligt, siger han her 11 år senere til DR.

»Det er en af de ting, jeg fortryder mest. At jeg stoppede for tidligt. Men jeg nåede et punkt, hvor jeg tænkte, at nu var det fandeme nok,« siger Thomas Gravesen.

Gravesen er tilbage i fodboldens verden.
Gravesen er tilbage i fodboldens verden. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Jeg flyttede også så langt væk, jeg kunne, fordi jeg vidste med mig selv, at jeg ikke havde taget den helt rigtige beslutning. Så er det nemmere at sidde og se fodbold i USA, end det er at gå på Vejle Stadion eller i Parken, hvis man vil have det på afstand,« tilføjer Thomas Gravesen.

Den tidligere landsholdsstjerne tog gigantiske skridt med sin karriere, og det toppede, da han i 2005 skiftede Premier League og Everton ud med Real Madrid og pludselig var en blandt verdens største stjerner. Truppen talte dengang navne som David Beckham, Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Ronaldo og så videre.

Allerede året efter sagde han stop på landsholdet, og herfra begyndte han så småt at dele mindre og mindre ud af sig selv, og han levede et hemmeligt liv.

I 12 år ville han ikke tale med pressen, men nu er den friske fyr altså tilbage.