Fredag fejrer Thomas Gravesen sin 40-års fødselsdag i hjembyen Vejle. Men hverdagen spenderes i eksil langt fra både Danmark og offentlighedens søgelys. Det sker i fashionable omgivelser i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Han er den danske sportsverdens svar på enhjørningen. Sky, mystificeret og umulig at både finde og tæmme.

Siden Thomas Gravesen i 2009 stoppede sin professionelle fodboldkarriere, har han bortset fra få, sporadiske optrædener været som sunket i jorden. I hvert fald for den brede offentlighed.

Gravesen valgte søgelyset, medierne og offentligheden fra efter en fodboldkarriere, der i sin første halvdel havde kursen sat mod stjernerne, siden nåede toppen i en af verdens største fodboldklubber, for til sidst at brænde ud og slutte i turbulens, forvirring og mystik.

Fredag fejrer Thomas Gravesen sin 40-års fødselsdag. Det sker i privat regi og uden stor festivitas i Vejle. Byen, hvor fodboldkarrieren tog fart i starten og midten af 90’erne.

Gravesen, der overraskende dukkede op til Superliga-topkampen mellem FC Midtjylland og FC København i sidste uge, er dog ikke på dansk grund længe. Allerede om få dage vender han tilbage til det liv, han i dag lever langt fra både hjemstavnen og fodbolden – i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Thomas Gravesen på tilskuerpladserne i kampen mellem FC Midtjylland og FC København på MCH Arena i Herning
Thomas Gravesen på tilskuerpladserne i kampen mellem FC Midtjylland og FC København på MCH Arena i Herning Foto: Lars Ronbog/Getty
Vis mere

Den nu 40-årige tidligere stjerne i klubber som Hamburger SV, Celtic, Everton og ikke mindst Real Madrid, tog for en god håndfuld år siden et drastisk valg. Han forlod Europa og slog sig ned 8.500 kilometer fra den østjyske hjemstavn.

Alt det kunne BT allerede berette i 2013, hvor også grunden til Gravesens emigration kom frem i lyset. På et af sine mange besøg ved roulette- og blackjack-bordene i Las Vegas, havde danskeren mødt den tjekkiskfødte model og ejendomsmægler Kamila Persse. De to faldt for hinanden, og ’Graver’ flyttede efter sin nye kæreste til USA.

Thomas Gravesen stortrives tydeligvis i Las Vegas med den tjekkiskfødte model og ejendomsmægler Kamila Persse.
Thomas Gravesen stortrives tydeligvis i Las Vegas med den tjekkiskfødte model og ejendomsmægler Kamila Persse. Foto: Privatfoto fra Facebook
Vis mere

Men hvordan lever manden, der i 2005 blev ophøjet fra landsholds- til stjernespiller med sit skifte til Real Madrid og et omklædningsrum med David Beckham, Luis Figo, Zinedine Zidane og Ronaldo, i sit amerikanske eksil? Det kan BT nu løfte sløret for.

Gravesen har sammen med Kamila Persse og hendes søn fra et tidligere forhold slået sig ned i det fashionable Summerlin-område cirka 20 minutters kørsel vest for lysinfernoet på Las Vegas’ berømte hovedgade The Strip.

Her købte parret i august 2013 en 500 kvm. stor villa i kvarteret The Canyons, der som en ø i et hav af grønt, omkranses af tre af de bedste golfbaner i Las Vegas.

Villaen, der blandt andet er udstyret med swimmingpool og en garage med plads til tre biler, står ifølge tinglysningen registreret i Gravesens navn og kostede danskeren godt og vel 7,6 millioner kroner (1,125 mio. $, red.), da han skrev under på skødet for snart tre år siden.

Her lever Gravesen – og her lever den nu 40-årige østjyde efter sigende godt. Thomas Gravesen har ikke selv ønsket at udtale sig om tilværelsen på den anden side af Atlanten, men de kilder, BT har været i kontakt med, fortæller, at han nyder tilværelsen og ikke overvejer at vende tilbage til Danmark.

Området Summerlin er kendt som et af de rigeste i Las Vegas og ligger i toppen på lister over ’de bedste steder at bo i USA’. Det er en såkaldt ’gated community’, hvilket vil sige, at området er beskyttet af vagter, og man skal gennem porte for at få adgang. Thomas Gravesens hus blev købt d. 4. august 2013 for 1.125.000 dollars (7,6 mio. kr.).  Huset er 500 kvm. og ligger på en grund på 1.659 kvm. Huset har 10 værelser, fire soveværelser og syv badeværelser.
Området Summerlin er kendt som et af de rigeste i Las Vegas og ligger i toppen på lister over ’de bedste steder at bo i USA’. Det er en såkaldt ’gated community’, hvilket vil sige, at området er beskyttet af vagter, og man skal gennem porte for at få adgang. Thomas Gravesens hus blev købt d. 4. august 2013 for 1.125.000 dollars (7,6 mio. kr.).  Huset er 500 kvm. og ligger på en grund på 1.659 kvm. Huset har 10 værelser, fire soveværelser og syv badeværelser. Foto: Google Earth
Vis mere

Gravesen flyttede til USA for at være sammen med sin nye familie, men også for at kunne være i fred og nyde anonymiteten et sted, hvor få genkender ham, og medierne ikke ænser ham. Det har han fået i et område, hvor ham med naboer som André Agassi og Steffi Graf, langt fra er den største stjerne.

»Der er en grund til, han lever sit liv derovre. Og det er ikke, fordi jeg skal fortælle så meget om det. Men han virker glad, og som om det fungerer rigtig fint for ham at bo der,« fortæller Gravesens gode ven, Niclas Jensen, der for bare et par måneder siden besøgte Gravesen og Kamila Persse i Las Vegas.

Mens Gravesens 38-årige kæreste ernærer sig som ejendomsmægler, lever danskeren af det trecifrede millionbeløb, han tjente i løbet af en næsten 15 år lang, lukrativ karriere som professionel fodboldspiller. Fødselaren har intet fast job, men har – ifølge det amerikanske virksomhedsregister – startet firmaet Thomas Holdings, der blandt andet står som ejer af villaen i Summerlin, hvor Gravesen opholder sig hovedparten af året.

Et par måneder hvert år forlader han imidlertid Las Vegas og rejser ’hjem’, hvor han residerer i sin penthouselejlighed i den eksklusive beboelsesejendom ’Den Hvide Facet’ kun en indersideaflevering fra havnen i Vejle.

Gravesen købte lejligheden i 2010 for 14 millioner kroner, men i disse år fungerer den mest af alt som feriebolig for den tidligere midtbanespiller og hans nærmeste.

Fredag aften er der fest i ’Den Hvide Facet’, men snart bliver det hverdag igen i Vejle, når en af byens mest kendte sønner returnerer til villaen og det hemmelige og anonyme liv i USA.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

Andre læser også