Den 19-årige norske angriber Erling Braut Haaland scorede onsdag aften sit fjerde mål i Champions League, da Salzburg på udebane var tæt på at ryste de regerende mestre fra Liverpool.

Den norske komet blev sendt på banen med 35 minutter tilbage af kampen og udlignede kort efter til 3-3, inden Mohamed Salah sikrede Liverpool-sejren med målet til 4-3.

Årsagen, til at Erling Braut Haaland måtte nøjes med en rolle som indskifter, er lungeproblemer.

»Jeg sad på sygehuset for to dage siden, så jeg vil sige, at jeg var meget glad for, at lægerne gav mig lov til at spille den sidste halve time.«

Erling Braut Haaland kom ind i anden halvleg og udlignede til 3-3 mod Liverpool. Nordmanden og hans holdkammerater fra Salzburg tabte dog kampen på Anfield med 4-3.

»I aner ikke, hvor glad jeg var for, at jeg for den sags skyld bare kunne være med på bænken,« siger teenageren.

For to uger siden scorede Haaland hattrick, da Salzburg indledte gruppespillet med en 6-2-sejr over belgiske Genk.

Den norske angriber, der er søn af den tidligere norske landsholdsspiller Alf-Inge Haaland, havde efter Champions League-debuten set frem til at opleve stemningen på Liverpools hjemmebane, Anfield.

»I kan forestille jer, hvad der sker i hovedet på en 19-årig knægt fra Bryne, som bliver ramt af lungeproblemer en uge før en kamp mod Liverpool på Anfield.«

»Man vil ud og træne, men det gik ikke. Jeg lå i sengen og havde en masse tanker,« forklarer han.

Det er ikke første gang, at Erling Braut Haaland døjer med lungerne. For to år siden var han hæmmet af en lungebetændelse. Tidligere på året udtalte han sig om lungebetændelsen i 2017 til norsk TV2.

»Der var meget i vejen dengang, og jeg kom tilbage som en anden mand. Det er jeg glad for,« udtalte Haaland dengang. Nordmanden deler i øjeblikket topscorerværdigheden i Europas største klubturnering med Bayern Münchens Serge Gnabry. De har hver scoret fire gange.