Navnet er Erling - og han er dødbringende!

Rygtet om Erling Braut Haaland havde bredt sig til det meste af Europa, inden denne sæsons første Champions League-runde, men nu har den norske angribersensation for alvor banket sit navn fast.

Det skete i et forrygende hattrick-show i første halvleg for sin klub, østrigske Red Bull Salzburg, som gennempryglede de stakkels belgiske mestre fra Genk med 6-2.

Med hattricket, som bestod af tre vaskeægte bombermål - det første sat ind efter bare 100 sekunder -  er den norske angriber med sine 19 år og 58 dage den tredjeyngste hattrick-mager i CL-sammenhæng i historien. Her bliver han kun overgået af Wayne Rooney og Raul.

Foto: LEONHARD FOEGER
Vis mere

Generelt har indledningen på sæsonen været nærmest overjordisk for den norske teenager, som er søn af Alf-Inge Haaland, som har en fortid i Leeds United, Manchester City and Nottingham Forest.

I ligasammenhæng er Haaland junior den mest scorende spiller, hvis man kigger på Europas femten bedste ligaer.

11 ligamål har han lavet i syv kampe for de østrigske mestre. Dermed overgår han Brøndby IF's polske topscorer Kamil Wilczek, som har scoret otte mål i Superligaen. I alt er han oppe på 17 mål i denne fortsat pur-unge sæson.

Den præstation og hattricket, som Erling Braut Haaland leverede aftes, kaster naturligvis opmærksomhed af sig.

Foto: LEONHARD FOEGER
Vis mere

I de norske medier går de selvfølgelig bonanza over at have så stort et angrebstalent rendende, men også i resten af Europa er Erling Braut Haaland navn nu brandvarmt.

Her er han eksempelvis her til morgen tophistorie hos store medier som Daily Mail og The Sun, mens han hyldes af både Norges landstræner, Red Bull Salzburgs ditto og holdkammerater.

»Erling er en stille og dejlig fyr. Alle på holdet elsker ham, og han smiler alltid. Vi nyder at have ham hos os,« siger Salzburg-manager Jesse Marsch.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Erling Braut Haaland vækker international opsigt. I juni scorede han ni mål i samme kamp, da Norge ved U20-VM besejrede Honduras 12-0.