Nul og niks.

Det er, hvad der er tilbage af den formue, som den tidligere Superligatopscorer Erik Bo Andersen ellers møjsommeligt havde bygget op,

Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.

Efterdønninger af finanskrisen ramtet Erik Bo Andersen i 2013, hvor han gik konkurs med et stort projekt med udstykningsgrunde og ejendomme.

Efter eget udsagn er der ’ikke en klink tilbage’ fra tiden som professionel fodboldspiller.

Den økonomiske nedtur var hård for den i dag 46-årige Erik Bo Andersen.

»I en lang periode var alt sort. Skimtede jeg et lys i tunnelen, kunne jeg være helt sikker på, det var et modkørende tog, som kom drønende lige imod mig. Jeg sov stort set ikke i tre måneder. Der var intet tilbage i mig. Når du står nede i lortet, kan du ikke se ud over din egen næsetip, og det er svært at forklare andre, hvor slemt det stod til. Men jeg var langt nede,« siger Erik Bo Andersen til Ekstra Bladet.

Efterfølgende søgte han forgæves stribevis af job. Blandet andet meddelte han AaB, at han var interesseret i det sportsdirektørjob, som i stedet endte med at gå til Allan Gaarde.

Erik Bo Andersen (th.) blev dansk mester med AaB i 1995. Han var siden med til at spille Champions League og var med til EM i 1996.
Erik Bo Andersen (th.) blev dansk mester med AaB i 1995. Han var siden med til at spille Champions League og var med til EM i 1996. Foto: HENNING BAGGER
Vis mere

Men det er lykkes for den tidligere topscorer at finde et job. I dag er han key account manager hos Canon, hvor han kører Danmark tyndt for blandt andet at sælge printere.

Ved siden af er han træner for U14-drengene i barndomsklubben Dronningborg Boldklub.

Og så håber han på igen at kunne score lidt på sit kuldsejlede erhverseventyr.

»Jeg har genopbygget min udstykningsvirksomhed fra nul, og jeg håber, det bliver en hammer fed pensionsopsparing. Det er ikke noget, jeg lever af nu, men det vil forhåbentlig give et godt afkast om 10-15-20 år. Det kunne i hvert fald være fantastik at rejse sig ved det træ, jeg selv faldt ved,« siger Erik Bo Andersen til Ekstra Bladet.