Alle råbte 'ja, det var sgu da genialt', men VAR sagde 'nej, glem alt om det'.

En lille Lionel Messi-genistreg af en scoring blev i første halvleg af FC Barcelonas 1/8-finaleopgør mod Napoli annulleret og strøget fra historiebøgerne som et mål af dommerne i VAR-rummet.

Og det var der ikke ret mange fodboldfans på de sociale medier eksempelvis som forstod, hvorfor der opstod en slags ramaskrig mod det nye vidoedommer-system, som er indført i fodbold. Også Michael Laudrup er skeptisk.

»Det har været en dårlig dag for VAR. Vi har set den ti gange, men kan ikke se, at han tager den med hånden. Det er problematisk, at man ikke ved, hvad der er op og ned,« siger en stærkt forundret Michael Laudrup i TV3's Champions League-studie.

Foto: ALBERT GEA
Vis mere

Det var ved stillingen 2-0 til FC Barcelona, at den lille argentiner steg til vejrs og tæmmede bolden retningsbestemt, så han slap fri mod mål, hvorefter han koldt vippede bolden i kassen. Hans anden scoring i kampen.

Jublen brød løs blandt Barca-spillerne på Camp Nou, mens hyldesterne til Messi strømmede ind på de sociale medier.

Men så var det, at VAR-dommerne slog til. Efter et grundigt tjek, som tog flere minutter, valgte dommer Cakir at annullere målet - tilsyneladende for hånd på bolden. Umiddelbart var det svært at se, at Messi skulle have taget hånden til brug i forbindelse med sin brysttæmning.

Fæld selv din egen dom i tv-billederne herover. Følg kampen her.

Turkish referee Cuneyt Cakir VAR replay on the fault made on Barcelona's Argentine forward Lionel Messi during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between FC Barcelona and Napoli at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 8, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Turkish referee Cuneyt Cakir VAR replay on the fault made on Barcelona's Argentine forward Lionel Messi during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between FC Barcelona and Napoli at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 8, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP) Foto: LLUIS GENE
Vis mere