Det ser ikke godt ud for Christian Eriksen og co.

»Det er tydeligere end nogensinde, at Tottenham er et stort rod,« vurderer Robbie Fowler.

Den tidligere engelske angriber kigger i en klumme hos Daily Mirror nærmere på situationen i Tottenham oven på lidt af en rædselsuge, hvor to fodboldkampe er tabt med sammenlagt 2-10:

  • Først 2-7 hjemme til Bayern München i Champions League
  • Derefter 0-3 ude til Brighton i Premier League

Som Robbie Fowler hurtigt konkluderer i sin klumme: »Det er ikke længere det samme hold, der er ikke længere det samme sammenhold som i seneste sæson. Kropssproget er anderledes.«

Mismod blandt Son Heung-min, (tv.), Christian Eriksen og Jan Vertonghen (th.) i lørdagsdukkerten mod Brighton.
Mismod blandt Son Heung-min, (tv.), Christian Eriksen og Jan Vertonghen (th.) i lørdagsdukkerten mod Brighton. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Den tidligere topscorer i især Liverpool påpeger, at usikkerheden omkring fremtiden for flere af de største stjerner som eksempelvis Christian Eriksen har gennemsyret holdet.

Alt tydede på, at Christian Eriksen i sommertransfervinduet skulle udnytte de seneste års gode præstationer og skifte til en ny klub, rygtet om Real Madrid var længe brandvarmt, men det endte med, at den danske landsholdsspiller måtte blive i Tottenham. Der kom aldrig et bud.

Og truppen i klubben er mere eller mindre den samme som i de seneste par år, fordi der ingen udskiftning har været.

»Når du har (Toby, red.) Alderweireld, Eriksen og (Jan, red.) Vertonghen, som alle er i sidste år af deres kontrakter, og når de alle på forskellige tidspunkter sættes udenfor, bliver det tydeligvis giftigt,« skriver Robbie Fowler.

Og så konkluderer Robbie Fowler, at de seneste års gode præstationer har sat deres præg på spillerne.

»Jeg kan se, at spillerne hos Spurs bliver grådige – ikke kun efter hvad de kan tjene, men også efter anerkendelse,« skriver Robbie Fowler og uddyber, at det handler om 'det syn, folk får på sig selv, når det går godt'.

»Det er en form for selvhøjtidelighed. Jeg har set det med mine egne øjne i løbet af min egen karriere, men aldrig i sådan et omfang som hos Spurs.«

I Premier League er Tottenham dumpet helt ned på ottendepladsen, og der er efter otte runder allerede hele 13 point op til førerholdet, Liverpool.