Den danske landstræner i herrefodbold, Åge Hareide, er netop blevet kåret som vinder af B.T. Coachers Prisen 2018.

Hareide vinder prisen for sit arbejde med fodboldlandsholdet, der, foruden en lang stime som ubesejrede, nåede VMs 1/8-finale i 2018.

Konsulentvirksomheden Coachers er stifter af prisen, der uddeles for 14. gang i historien. Nomineret til prisen var også tennistræner Piotr Wozniacki og landstræner for banecykling Casper Jørgensen.

B.T.s sportschef Søren Klæstrup sætter her ord på, hvorfor Åge Hareide modtager prisen:

Herrelandsholdet har udviklet sig til et vinderhold, og Åge Hareide har med en ny tilgang til landsholdet skabt et stærkt hold med en stærk kultur.

Åge Hareide tildeles B.T. Coachers-prisen (Årets Træner) ved en festlighed i DBUs hovedkvarter i Brøndby.
Åge Hareide tildeles B.T. Coachers-prisen (Årets Træner) ved en festlighed i DBUs hovedkvarter i Brøndby. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Han har taget hårde og vanskelige beslutninger undervejs. Det er ikke altid nødvendigvis den bedste spiller på pladsen, der bliver udtaget, men måske snarere den spiller, der kan bidrage bedst til holdet – både spillemæssigt og kulturelt.

Hareide er lykkedes med at skabe stor sikkerhed blandt spillerne, og det er et aktivt valg fra nordmandens side. Åge Hareide har desuden skabt stærke relationer på holdet, der selv finder løsninger og samarbejder. Og han har taget et landshold, der var gået en lille smule i stå, og vendt stemningen.

Vigtigst af alt har Hareide leveret resultater, og i sidste ende er det dem, der tæller. Derfor vinder han B.T. Coachers prisen 2018.

Prisen blev stiftet i 2002 af konsulentvirksomheden Coachers, der gik sammen med B.T. og skabte B.T. Coachers prisen. Vi hylder den træner, der i Danmark har skabt den mest bemærkelsesværdige præstation på nationalt og internationalt niveau i det forgangne år.

Tidligere har blandt andre Ulrik Wilbek, Guldfirerens legendariske træner Bent Jensen, Ståle Solbakken og senest badmintontræner Kenneth Jonassen vundet.

I år var der tre nominerede - og de var Piotr Wozniacki, Casper Jørgensen fra dansk banecykling og altså Åge Hareide.

Fra prisens start var det tanken, at vinderen skulle findes på et fagligt grundlag, og derfor er der sammensat en dommerkommite, vi selv mener er stærkt og bredt repræsenteret i dansk idræt. Denne dommerkommiten har peget på Åge Hareide oven på et flot 2018 for det danske herrelandshold.

En imponerende lang periode som ubesejret og en VM-ottendedelsfinale står tilbage som resultatet - og det er sket under ledelse af Åge Hareide.

Landsholdsspillerne taler selv om en landstræner, der opdrager dem til på egen hånd at finde løsninger. Men først og fremmest har Hareide gjort det til et våben, at spillerne vil hinanden i ekstrem grad.

Den interne stemning er afgørende, lød analysen tidligt fra Åge Hareide, og han har ry for at være en hygge-onkel, hvilket er positivt ment i denne sammenhæng.

Denne mandskabspleje har været med til at gøre 2018 til et resultatmæssigt flot år, og nu kan Åge Hareide høste personlig anerkendelse for sin indsats med B.T. Coachers prisen

Opdateres...