Erling Haaland har været flyvende siden starten i Borussia Dortmund i januar.

13 kasser og 3 målgivende afleveringer i 14 kampe er de vanvittige cifre, normanden har leveret siden klubskiftet, men de seneste to kampe har angrebstalentet set med fra bænken.

Det er der en ganske god grund til, hvis man spørger spillerens far Alf-Inge Haaland.

»Han blev skadet mod Bayern München. Det er godt at tage det lidt roligt. Der var lidt overbelastning på forskellige ting, så jeg tror, at han havde godt af en lille pause,« ifølge det norske Viasat.

Erling Haaland spillede 72 minutter mod Bayern München, inden han blev skadet
Erling Haaland spillede 72 minutter mod Bayern München, inden han blev skadet Foto: POOL New
Vis mere

26. maj løb Erling Haaland sammen med dommer Tobias Stieler i storkampen mod Bayern München, hvilket resulterede i en mindre skade, der holdt ham ude mod SC Paderborn og Hertha Berlin.

Egentlig har bomberen deltaget i noget af fællestræningen denne uge, og samtidig fortalte Erling Haaland til klubbens podcast, at hans knæskade ikke er så alvorlig.

Alligevel blev det vurderet, at man skulle vente.

»Vi synes, at det var lidt tidligt nu, så vi venter til næste uge,« siger spillerens far, der i øvrigt også selv var fodboldspiller.

Den 19-årige spiller har da også spillet en del kampe denne sæson. I alt er det blevet til 36 kampe og 41 mål, hvis man kombinerer kampe for RB Salzburg, hvor han spillede i efteråret, og Dortmund.

Borussia Dortmund har sagtens kunnet klare sig uden sit norske es.

Først besejrede man SC Paderborn 6-1, hvorefter det blev til en 1-0 sejr over Hertha Berlin.

Begge gange var danske Thomas Delaney på banen.