På et tidspunkt var han én af de hotteste trænere i branchen - og blev nævnt som en mulig mand til topjobs i Barcelona og Real Madrid.

Men nu synger Michael Laudrups trænerkarriere på de allersidste vers. Det fortæller Michael Laudrup, der pt. er cheftræner i Qatar-klubben Al-Rayyan, i et interview med spanske Marca.

»Jeg er i min sidste tid som træner. Dette job i Qatar er mit sidste eller næstsidste. Denne sommer fylder jeg 54 år, og da jeg stoppede i 1998 havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg skulle være træner i så lang tid, som jeg har været nu,« siger Michael Laudrup, der også erkender, at der er ting ved trænertjansen, der er begyndt at kede ham.

»Det er den konstante gentagelse: træning, rejse, udtagelse og - hvilket jeg hader mest - ventetid i lufthavne, på stadion, på hotellet. Og så den samme buffet i restauranterne. Det er trættende. Der er andre ting i mit liv, jeg ønsker at udleve. Og årene går.«

Michael Laudrup, der også har været inde i billedet til tjansen som dansk landstræner, vil dog ikke afvise, at han stadig vil have en eller anden form for tilknytning til fodbold efter trænerstoppet - eventuelt som tv-ekspert - men fodbolden får ikke lov at dominere hans liv igen.

»At kommentere på tv? Jeg ved det ikke, men jeg ønsker at leve et andet liv, og jeg kan ikke sige, om det bliver om et år, to år eller tre år.«

Michael Laudrup startede sin trænerkarriere i år 2000 som assistent for Morten Olsen på det danske landshold. Herefter blev han cheftræner for Brøndby, som han førte til mesterskab og pokaltriumf. Efterfølgende overtog med pæn succes han spanske Getafe.

Hernæst fulgte et mindre succesfuldt ophold i russiske Spartak Moskva, inden han vendte tilbage til Spanien for at stå i spidsen for RDC Mallorca. I 2012 blev han den første dansker til at overtage manager-sædet i Premier League, da han blev hentet til Swansea. Her blev det blandt andet til en triumf i Liga Cuppen, inden han i sin anden sæson ragede uklar med klubledelsen og blev fyret.

To år senere blev han hyret af Qatar-klubben Lekhwiya. Og i oktober 2016 blev Michael Laudrup så præsenteret som ny boss i Al-Rayyan.