Sent lørdag aften spillede Michael Laudrups klub Al Rayyan sæsonens sidste kamp, og i dag melder den danske fodboldlegende ud, at han stopper som træner på ubestemt tid.

Til TV 2 SPORT fortæller 53-årige Michael Laudrup, der siden 2016 har været træner i Qatar-klubben, at det er hans egen beslutning, og at den er taget for et stykke tid siden.

»Jeg har lyst til at holde en pause. Jeg har trods alt beskæftiget mig med fodbold på højt plan, siden jeg var 17 år, så nu er det tidspunktet, hvor livet skal byde på noget andet - i en periode. Det er en tidsubestemt pause. Det kan være 6 måneder, 12 måneder eller permanent. Det vil kun tiden vise, men lige her og nu er der dømt pause,« siger Michael Laudrup.

Lørdag aften tabte Al Rayyan med 2-1 i finalen i den prestigefyldte Emir Cup. Det skete mod Al Duhail, der tidligere var kendt som Lekhwiya, hvor Michael Laudrup før var træner. Men den tidligere Barcelona- og Real Madrid-spiller understreger, at beslutningen ikke har med resultaterne at gøre.

»Jeg har vejet for og imod og er kommet til den konklusion, at jeg absolut ikke er træt af fodbold, men at jeg bare har lyst til og brug for en pause. Også for at prøve noget andet i livet. Det har jeg behov for, og det, tror jeg, er sundt,« siger den tidligere danske landsholdsspiller.

Nyheden betyder altså, at der foreløbig er sat en stopper for 18 år lang trænerkarriere, der startede på det danske landshold som Morten Olsens assistenttræner og siden har taget Michael Laudrup fra stor succes i Brøndby til både op- og nedture Getafe, Spartak Moskva, Mallorca, Swansea og til sidst altså Qatar-klubberne Lekhwiya og Al Rayyan.