Det kom som en overraskelse for mange, da Martin Braithwaite skiftede Leganes ud med selveste FC Barcelona.

Og selv om danskeren fra start har fortalt, at han vil være i klubben i mange år fremover, så er der andre, der er af en anden overbevisning.

Den spanske journalist Juan Jimenez, der følger den spanske storklub tæt for avisen AS, tror nemlig, at den danske landsholdsangriber bliver solgt allerede til sommer. Det fortæller han til bold.dk.

»Først og fremmest blev han hentet under specielle forhold, da Dembele og Suarez var skadet, og Barca derfor var desperate og havde brug for en angriber. Braithwaite var en nødløsning. Han var ikke en plan, men en løsning,« siger han.

Sådan så det ud 20. februar, da Martin Braithwaite blev præsenteret i FC Barcelona. Nu kan eventyret snart være slut.
Sådan så det ud 20. februar, da Martin Braithwaite blev præsenteret i FC Barcelona. Nu kan eventyret snart være slut. Foto: NACHO DOCE
Vis mere

Han begrunder det derudover med, at Barcelona arbejder på at hente Inter-angriberen Lautaro Martinez, mens Luis Suarez formentlig bliver i klubben.

Derfor vil den 29-årige esbjergenser komme i overskud.

Martin Braithwaite fik ellers en fremragende start efter coronapausen, da han fik scoret sit første mål for klubben, men siden er det blevet til meget begrænset spilletid.

Der resterer samtidig blot to kampe i den spanske La Liga, og da Braithwaite ikke er spilleberettiget til Champions League, så er der ikke mange potentielle minutter tilbage til at bevise sit værd i denne sæson.

Foto: ALBERTO ESTEVEZ
Vis mere

Juan Jimenez er dog positiv omkring Braithwaites muligheder for at finde en midterklub i Spanien og nævner både Celta Vigo og Real Betis som steder, hvor han tror på, at danskeren kan få stor succes.

Martin Braithwaite, der har kontrakt frem til sommeren 2024, har i alt spillet ni kampe og scoret et enkelt mål for FC Barcelona.

Næste mulighed for spilletid er torsdag, når catalonierne får besøg af Osasuna. Her er Ansu Fati ude med karantæne, mens Antoine Griezmann er skadet. Derfor kunne det meget vel blive til flere minutter for Martin Braithwaite.

Kampen spilles klokken 21.