Nicklas Bendtner skal 50 dage i fængsel.

Men dommen får ingen konsekvenser for Bendtners virke som angriber i den norske topklub Rosenborg BK. Det fortæller klubbens leder Tove Moe Dyrhaug til TV2.

»Han (Bendtner, red.) fortsætter i klubben. Vi tager afstand fra det, der er sket, os så tager vi vare på Bendtner,« siger hun og fortsætter.

»Fodboldspillerne i Rosenborg er forbilleder, og derfor er det en uheldig sag. Vi havde gerne været den foruden, og vi tager den alvorligt. Derudover forsøger vi at tage vare på Nicklas. Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen, som han er dømt for i dette tilfælde. Vi kan ikke udtale os om omstændighederne i sagen.«.

Fredag eftermiddag er den danske Rosenborg- og landsholdsangriber blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel. Bendtner har dog anket sagen til Østre Landsret, hvorfor sagen igen skal for en dommer.

Og da sagen er anket, skal Bendtner altså ikke i fængsel det næste stykke tid. Derfor forventer Rosenborg BK også, at Nicklas Bendtner fredag aften vender tilbage til Trondheim.

Lørdag er der nemlig træning, inden holdet søndag skal spille hjemme mod Odd. Vinder Rosenborg den kamp, kan de krone sig som norske mestre - sandsynligvis med Nicklas Bendtner på banen.

Dommen får til gengæld konsekvens for Nicklas Bendtners virke på det danske landshold. Fodbolddirektør Peter Møller har efter dommen udtalt, at man som voldsdømt ikke kan spille på landsholdet.

Til gengæld er der mulighed for, at Bendtner igen kan trække de rød-hvide farver over hovedet, når straffen er udstået. Hos DBU kan man nemlig godt spille, når man har udstået sin straf.

I stedet bliver det op til Åge Hareide at vurdere, hvorvidt Bendtner er god nok til en plads i truppen.