Nicklas Bendtner forlader Rosenborg i denne sommers transfervindue.

Det sker efter en længere periode, hvor danskeren ikke har været en del af kamptruppen hos de norske mestre.

Det bekræfter Rosenborgs sportschef, Stig Inge Bjørnebye, overfor norske Dagbladet torsdag aften.

Nicklas Bendtner var ikke med til Rosenborg-træning torsdag med begrundelsen om, at han var syg.

Foto: Terje Pedersen
Vis mere

Senere samme aften har mediet så fået en forklaring fra sportschefen.

»Nicklas går til sommer,« siger Stig Inge Bjørnebye til avisen.

Han fortæller yderligere, at der var flere intentioner i Bendtners kontrakt med Rosenborg - heriblandt at få ham tilbage på landsholdet og gøre ham til topscorer i Norge.

»Den anden del af intentionen var, at han skulle videre. I alle transfervinduer har der været stor interesse for Nicklas. Han kunne være gået i det første vindue i 2018, men han ønskede at blive. Det samme gjorde vi. Men han går til sommer som en del af det, der var projektet og intentionen. Det står vi ved som klub,« siger Stig Inge Bjørnebye.

Meldingen om Bendtners kommende farvel til Rosenborg kommer efter længere tids spekulationer omkring den danske angribers fremtid.

Den 31-årige angriber er gået fra at være fast mand til en plads som indskifter for sidenhen slet ikke at spille og på det seneste være helt udeladt fra Rosenborgs kamptrup.

Torsdag var det så den lokale Trondheim-avis Adresseavisen, der følger Rosenborg tæt, der berettede om 'sandheden bag Bendtners manglende spilletid'.

Det skulle dreje sig om flere ting.

Nicklas Bendtner på træningsbanen i Rosenborg.
Nicklas Bendtner på træningsbanen i Rosenborg. Foto: NED ALLEY
Vis mere

Flere centale kilder i Rosenborg siger ifølge Adresseavisen, at en stor portion af spillertruppen har været utilfredse med længere tids særbehandling af Nicklas Bendtner.

Det handler blandt andet om, at Bendtner ikke blev tvunget til at spille i Adidas-støvler, som resten af spillertruppen gjorde det som følge af en samarbejdsaftale med støvlemærket.

Derudover skulle den tidligere træner Kåre Ingebrigtsen ifølge spillertruppen have indrettet sin spillestil efter Bendtner.

Det hele kulminerede den 24. marts ved en Rosenborg-træning, hvor Bendtners indsats skulle have været under al kritik, og flere af spillerne udvandrede fra træning.

Bendtner har selv i en mail til Adresseavisen kommenteret avisens historie. Her siger han, at dele af beretningen er korrekt, men at han 'ikke kan genkende flere af de anonymt plantere rygter i sagen'.

»Det gør mig sur, fordi jeg finder dem misvisende. Jeg har ikke indtrykket af, at jeg skulle have hverken en hel eller en halv spillergruppe mod mig. Overhovedet ikke,« skriver han yderligere til Adresseavisen.

B.T. har forsøgt af få en kommentar fra Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, men han er ikke vendt tilbage på flere henvendelser torsdag.

B.T. har været i kontakt med Rosenborg-sportschef Stig Inge Bjørnebye, der i en sms skriver, at han ikke vil kommentere på Adresseavisens historie.