Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Giorgio Chiellini og Gianluigi Buffon er vant til, at millionerne ruller ind på kontoen. Men det gør de langtfra i øjeblikket.

Juventus-spillerne har nemlig accepteret ikke at blive betalt i de her måneder.

Det drastiske tiltag annoncerer storklubben på sin hjemmeside.

»Aftalen foreskriver en nedgang i lønnen, som svarer til lønningerne for marts, april, maj og juni 2020 (...) Aftalen vil skabe positive finansielle og økonomiske effekter på omkring 90 millioner euro (knap 672 millioner kroner, red.) for sæsonen 2019-2020,« skriver klubben.

Juventus-stjernere bliver ikke betalt for deres job i disse måneder.
Juventus-stjernere bliver ikke betalt for deres job i disse måneder. Foto: ALESSANDRO DI MARCO
Vis mere

Besparelserne svarer til en tredjedel af Juventus' årlige lønninger. Klubben er i øvrigt den, der bruger flest penge på at betale sine spillere i Italien.

Tiltaget kommer som led i corona-krisen, der betyder store tab for mange fodboldklubber, der går glip af eksempelvis tv- og præmiepenge, da alle turneringer ligger stille.

Juventus sætter stor vægt på at takke sine spillere for det ansvar, de udviser ved at gå ned i løn. Dog er det vigtigt at understrege, at aftalen kan ændre sig altefter hvornår turneringerne går igang igen.

Det italienske medie La Gazzetta dello Sport beretter, at det er planen, at 2,5 måneds løn rykkes og bliver betalt i den kommende sæson, så den tilføres regnskaberne i 2020-2021-sæsonen.