Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er 31 år siden, han sidst stod i spidsen for landsholdet, men hele Danmark elsker stadig ikonet Sepp Piontek. Det fik han at føle tirsdag aften i Parken.

Med stående ovationer tog publikum imod landstrænerlegenden, da han trådte ind på den københavnske plæne. Hyldesten kommer, efter 81-årige Piontek har besluttet at pensionere sig fuldkommen fra fodbolden efter i en årrække at have været tilknyttet oldboyslandsholdet.

Det var da også en tydeligt rørt Piontek, der gik sin hyldestrunde på stadion, og dagen derpå er smilet på de dansk-tyske læber endnu ikke falmet.

»Jeg kan kun sige, at det var fantastisk og overvældende. Jeg havde aldrig regnet med en afsked på den måde, og det gør mig stolt, at jeg har kunnet bidrage lidt til Danmark som fodboldtræner. Og som tysker,« siger han efterfulgt af en kort latter.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men hyldesten stoppede langtfra på plænen. Efter kampen, da den danske landstræner, Kasper Hjulmand, stillede op til pressemøde, var der en lige så stor hyldest til Piontek.

Hjulmand sagde blandt andet, at »Sepp startede noget, vi alle sammen hviler på«, og »han lagde kimen til det, som vi opfatter dansk fodbold«. Landstrænerens rosende ord kan du læse mere om her.

Den gamle landsholdstræner Piontek havde ikke set eller hørt Danmarks pressemøde efter kampen. Derfor var det en svært begejstret og smule overrasket Piontek, som blev præsenteret for Hjulmands hyldest.

»Wauw, det er flot! Flot at få sådan en udtalelse fra den træner, som nu står med så meget succes,« udbryder Sepp Piontek.

»Han er en god mand. Det vidste jeg fra starten af. Han arbejder hårdt og er fornuftig, samtidig har han det menneskelige på sin side, og han ved, hvordan man behandler sine spillere som mennesker og få dem til at præstere. Det har han formået utrolig godt,« siger han.

Altså lægger Sepp Piontek overhovedet ikke skjul på, hvor glad han er for Hjulmand som landstræner. Henrykkelsen er sågar så enorm, at Piontek gerne så ham som landstræner længe endnu.

»Så længe han har succes med holdet, og tilskuerne er tilfredse, så kan han for min skyld blive pensioneret på den position, han har nu,« siger han.

Sepp Piontek var selv landstræner for Danmark fra 1979 og 11 år frem. Og det var som sagt blot for nylig, at han stoppede med at være inde over oldboyslandsholdet. Derfor har Piontek fået mange fodboldminder gennem tiderne.

»Hvis man har haft så mange år at gøre med landsholdet og oplevet det i næsten 50 år, så har man haft mange oplevelser, som man kan kigge tilbage på, og de har været utrolig gode. Jeg kan kun være taknemmelig for, at jeg har haft den mulighed,« siger han.

Danmark spillede tirsdag mod Østrig. Her blev det til en dansk sejr på 1-0. Med sejren i hus betyder det, at ingen andre hold i den danske kvalifikationspulje kan nå at overhale Danmark på førstepladsen, hvorfor landsholdet er klar til VM i Qatar i 2022.

Det danske landshold har to kampe tilbage i puljen i november, hvor de møder Færøerne og Skotland.

Andre læser også