Klokken var 16.50, og Rasmus Gissel Jensen havde netop trykket på 'køb'.

Tiden skal skrues tilbage til tirsdag eftermiddag, hvor han sammen med sønnen Nikolaj netop havde sikret sig billetter til landskampen mod Østrig. Og herfra skulle det gå rigtig stærkt.

For de to bor i Støvring, og de havde altså lige knap fire timer til at nå i Parken på Østerbro i København. Derfor har de også haft nogle ret vilde timer, da de skal sætte ord på det hele onsdag formiddag.

»De har været noget hektiske. Det føles næsten som om, vores udflugt ikke er slut endnu,« fortæller Rasmus Gissel Jensen, der til dagligt er sportschef i Støvring IF, til B.T.

Rasmus Gissel Jensen og 12-årige Nikolaj skyndte sig ombord på et fly fra Aalborg.
Rasmus Gissel Jensen og 12-årige Nikolaj skyndte sig ombord på et fly fra Aalborg. Foto: Privat
Vis mere

»Hele rejsen startede jo klokken 16.50 i går aftes, da vi havde købt billetter efter at have fået en mail om, der var nogle i overskud. Så røg logistikken på plads i løbet af de næste par minutter. Vi kom på et fly fra Aalborg 17.50. Vi var så heldige, at de søde damer derude overhovedet ville tjekke os ind, vi kom løbende som de sidste på flyet,« fortæller han.

Sammen tog de efterfølgende toget til Københavns Hovedbanegård og videre til Østerport. Med hver deres pizzabakke i hånden gik de så til Parken, hvor de fandt deres pladser og her kunne se, hvordan landsholdet kvalificerede sig til VM i Qatar. En stor oplevelse, fortæller 12-årige Nikolaj Gissel.

»Det var rigtig fedt. Der var rigtig god stemning mellem folk, der sad på tribunerne. De var så klar til VM,« fortæller han om sin første landskamp nogensinde.

En kamp, der blev spillet på et fyldt stadion i hovedstaden, og det er en oplevelse, der stadig er ved at synke ind her mange timer efter, de så Joakim Mæhle sendte bolden i nettet og sikre Danmark sejren.

Rasmus Gissel Jensen og sønnen Nikolaj på plads i Parken.
Rasmus Gissel Jensen og sønnen Nikolaj på plads i Parken. Foto: Privat
Vis mere

»Det er et noget større stadion, end dem jeg før har været på. Det var meget federe, og der var meget mere stemning,« fortæller Nikolaj Gissel.

Og for Rasmus Gissel Jensen var det også stort at kunne give sin søn den oplevelse. En oplevelse, han også selv husker fra da han var barn og drønede til rigtig mange landskampe.

»Det er helt fantastisk. Jeg er lidt miljøskadet. Da jeg havde Nikolajs alder fra 1988 til 1996, så jeg alle landskampe live på stadion uden at misse nogle. Både hjemme og ude. Det var en fed ting at kunne give videre,« fortæller Rasmus Gissel Jensen.

Da kampen sluttede, tog far og søn på en gåtur på fire kilometer fra fodboldkampen til Hovedbanen, da de også skulle hjem igen, så de kunne passe arbejde og skole.

De sov en time på en bænk, inden de tog med toget hjem klokken 02.11 for så at lande i Støvring igen klokken 07.30.

»Jeg er lidt træt, men ellers er det fint nok,« fortæller Nikolaj Gissel, der også fik sovet i toget, og han understreger, at oplevelsen var det hele værd.

Nu kan han fortælle i skolen, at han var der, da Danmark kvalificerede sig til næste års VM, og måske er klassekammeraterne da også en smule misundelige på den oplevelse.

»Jeg ved det ikke helt, men jeg tror det,« siger en glad Nikolaj Gissel.