Det var Sønderjyske, der onsdag aften kunne løfte trofæet efter en sejr i pokalfinalen over AaB. Alligevel er det mest af alt de tætsiddende AaB-fans, som kampen vil blive husket for.

De sammenstuvede fans afbrød nemlig kampen i hele 14 minutter, fordi man ikke overholdt corna-restriktionerne, og det er ikke noget, der behager Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær.

»Det her er et billede på lige præcis det, som vi er nervøse for ved at åbne for meget op,« siger han til B.T. onsdag aften.

Det var tirsdag, at Kulturministeriet frigav nye lempede regler for afstandskrav på fodboldstadioner, der betyder, at der nu kan komme flere fans til superligakampe.

Og selvom kulturordføreren glæder sig over, at hændelsen blev håndteret godt, så ærgrer han sig over situationen.

»Det er jo virkelig ærgerligt, at nogle få på den måde skal ødelægge det for mange ved at få kampen afbrudt. Ros til myndighederne og klubberne for den håndfaste håndtering af det og også ros til de mange, mange fans, der jo overholdt retningslinjerne.«

I har jo netop lempet reglerne, så der allerede i weekenden kan komme flere tilskuere på stadion. Ændrer det her på de planer, der er lagt?

»Det er for tidligt at sige. Nu skal vi lige have myndighedernes vurdering af hændelsen og klubbernes oplevelse af det. Men det jo lykkedes uden problemer med tre testkampe tidligere, og mit udgangspunkt er derfor også, at vi holder fast i det, der er lagt frem,« siger Kasper Sand Kjær.

Aalborgensiske fans stod meget tæt sammen på tribunerne til pokalfinalen mod Sønderjyske onsdag aften, og det fik kamparrangørerne til at afbryde kampen midlertidigt.
Aalborgensiske fans stod meget tæt sammen på tribunerne til pokalfinalen mod Sønderjyske onsdag aften, og det fik kamparrangørerne til at afbryde kampen midlertidigt.
Vis mere

Han sender samtidig en lille skjult stikpille til Radikale Venstre og de borgerlige partier, der under mandagens forhandlinger gjorde det klart, at de ikke vil have nogle restriktioner for tilskuere, når den nye sæson af Superligaen går i gang i september.

De samme partier har i den forbindelse kritiseret regeringen for først at ville tage stilling til netop det spørgsmål i slutningen af august.

»Men det er lige præcis derfor, at vi er en smule forsigtige med bare at give los, og det er derfor også uansvarligt, når nogle mener, at vi bare kan lade det hele gå frit uden restriktioner.«

»Jeg forstår godt, at man kan lade sig rive med af en fodboldkamp, men vi er alle sammen nødt til at forstå, at vi skal overholde reglerne.«

Kulturminister Joy Mogensen (S) har onsdag aften også kommenteret på de tætsiddende fans. Det kan du læse lige her.

Pokalfinalen blev spillet på Esbjergs stadion, Blue Water Arena, og endte med en 2-0-sejr til Sønderjyske. De vandt dermed sin første pokal i klubbens historie. Angriberen Anders Jacobsen scorede begge mål for sønderjyderne.