Preben Elkjær er glad igen.

»Det har jo en kæmpe betydning, som man jo først oplever den dag cirkusset kommer til byen. Det er en supernyhed for alle sportsfans i Danmark,« siger han.

I et interview med TV3 Sport sætter den tidligere landsholdsspiller ord på sin glæde over, at det torsdag aften faldt på plads, at både EM og Tour de France kan afvikles i København næste år - på næsten samme tid. Se hele interviewet øverst i artiklen

Preben Elkjær har tidligere været stærkt kritisk over, at København risikerede at stå tilbage helt uden kampe ved slutrunden på grund af sammenstødet med Tour de France.

»Det er jeg faktisk lidt rystet over, at vi lige pludselig skulle risikere at miste EM,« har han sagt tidligere.

Nu uddyber han den bekymring, som opstod, fordi der var modstridende interesser fra EM- og Tour-arrangørerne i forhold til eksempelvis at deles om pladsen i den danske hovedstad.

»Uforståeligt. Det må jeg sige. At få sådan nogle begivenheder til ens land er jo enestående. Det har folk har jo arbejdet på i, jeg ved ikke hvor mange år. Hvis det skulle glippe: Uforståeligt. Det ville jeg slet ikke kunne overskue,« siger Preben Elkjær, der indrømmer, at han var 'nervøs' for problematikken.

Derfor er han nu glad for, at alt er på plads.

»Det er mere end fint, det er fantastisk, at der kunne findes en løsning efter den pludseligt opståede coronakrise. så stor ros til politikere og alle dem, der har været med til at få det på plads. Vi har også brug for efter den oplevelse her,« siger Preben Elkjær.

EM i fodbold skulle oprindeligt have været afviklet i blandt andet København i den forestående 2020-sommer, men på grund af coronakrisen blev den skudt et år ud i fremtiden. Her lå det i forvejen fast, at Tour de France skulle begynde de københavnske gader.

Preben Elkjær spillede 69 kampe for det danske landshold fra 1977 til 1988 og scorede 38 mål.

Han blev sidste år hyret af DBU til at være medlem af 'landsholdskomiteen' for at sikre 'fokus, kooridinering og udvikling af de danske fodboldslandshold.