Han er sur på medierne efter at have googlet sig selv, hans sportsdirektør har ringet til agenten og så gør han også en indrømmelse eller to.

Pione Sisto har de seneste to dage talt direkte til sine følgere på Instagram, og tirsdag var det med lige dele irritation og erkendelse i stemmen. Siden slutningen af marts har den danske fodboldspiller været hjemme ved familien i Herning-området efter en køretur på 2800 km med sin søster.

En køretur, som trodsede de spanske regler om udgangsforbud i det corona-ramte land samt Celta Vigos anvisninger om at blive hjemme.

»Jeg må tage ansvar for de ting, som jeg har gjort.  Ja, jeg kørte til Danmark i min bil. Der er ikke nogen undskyldning. Jeg var i Spanien, og min intuition sagde mig, at jeg skulle tage hjem til min familie i Danmark. Jeg ville bare gerne være sammen med dem,« siger Pione Sisto på Instagram og giver en indrømmelse.

Foto: SERGIO PEREZ
Vis mere

»Og ja, Celta vidste det ikke. Det må jeg betale for. Det må jeg betale for at gøre, og det gjorde jeg. Jeg havde en samtale med Celta, og det må jeg betale for. Der er ikke nogen undskyldning. Jeg gjorde, hvad jeg gjorde. Og det må jeg tage ansvar for. Jeg gemmer mig ikke.«

Men det er ikke det eneste, som Pione Sisto gerne vil ud med. For den 25-årige kantspiller er også utilfreds med de spanske medier. Mandagens live-snak med sine følgere endte ifølge Pione Sistos eget udsagn i fejlagtige spanske historier om, at han ikke ville tilbage til Celta Vigo.

»To timer senere googlede jeg mit navn ‘Pione Sisto’. Jeg så, hvilke artikler der var dukket op inden for de seneste 24 timer for at se reaktionerne på, hvad jeg havde talt om. Jeg læste nogle af artiklerne, hvor der stod, at jeg ikke ville tilbage til Vigo. Jeg tænkte: ‘Hvad?’. Det var spanske artikler, hvor der stod, at jeg overvejede ikke at komme tilbage til Vigo,« siger Pione Sisto.

Han valgte ikke at gøre noget samme dag, men...

Foto: GABRIEL BOUYS
Vis mere

»Dagen efter begyndte det at eksplodere i Spanien med det citat om, at jeg overvejede ikke at komme tilbage til Vigo. Min sportsdirektør i Celta ringede til min agent og spurgte til den artikel. Min klub tænkte: ‘Hvorfor siger Pione det?’. Og fansene vil også tænke, at Pione ikke vil tilbage.«

»Det var nok for mig. Det er ikke første gang, det er sket, at folk har fået fejlinformation om noget, jeg ikke har sagt. Jeg skal forsvare mig selv mod noget, jeg ikke har gjort. Det er virkelig trist.«

Pione Sisto har været hjemme i Danmark siden slutningen af marts, ligesom hans holdkammerat Fedor Smolov har været hjemme i Rusland. For ti dage siden gik cheftræner Oscar Garcia så ud og langede ud efter de to spillere.

Men denne gang vil Pione Sisto ikke høre tale om, at han skulle have gjort noget galt. For han har ikke sagt, at han ikke ville tilbage til Celta Vigo.

»Jeg vil have folk til at kende sandheden. Det er det. Hvad der virkelige skete, og hvad jeg virkelig sagde. Der er folk, der prøver at ødelægge mit ry. Det er hårdt at se, at folk tror på ting, som ikke passer overhovedet. Jeg er, som jeg er. Jeg vil bare fortælle jer, at I skal være virkelig stærke i den her verden,« siger Pione Sisto.