Så er det officielt.

FCK henter AaBs 19-årige angrebskomet Mikkel Kaufmann til sommer.

Det annoncerer de danske mestre fredag.

Ifølge B.T.s oplysninger betaler københavnerne i omegnen af 25 millioner kroner for angriberen.

»Vi synes, Mikkel Kaufmann er en angriber med et stort potentiale, som kun for alvor er begyndt at blive udfoldet. Han har gode fysiske forudsætninger, og han har i efteråret vist sine evner som målscorer for AaB.«

»Han er langtfra færdigudviklet som fodboldspiller, men vi glæder os meget til at følge ham i foråret, hvor vi er overbeviste om, at han vil tage yderligere skridt i sin udvikling i et godt miljø på et stærkt AaB-hold, inden han rykker til København, hvor vi ser frem til at arbejde sammen med ham,« siger Ståle Solbakken i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det er sandsynligt, at der sker nogle justeringer i vores trup til sommer på angrebspositionen, og vi vil gerne være godt forberedt. Vi ser som sagt et stort potentiale i Mikkel, og vi er glade for, at han er klar til at træde ind til sommer og sikre, at vi allerede nu har en dygtig ung spiller i truppen på den position på plads til sommer,« siger Ståle Solbakken.

Mikkel Kaufmann selv understreger, at han har et arbejde, der skal gøres færdigt i Nordjylland:

»Jeg vil først og fremmest gøre alt, jeg kan for AaB resten af sæsonen, hvor vi kæmper for en plads i top-6 og stadig er med i DBU Pokalen. Jeg skylder klubben at have hele mit fokus der og først bruge energi på FCK til sommer,« siger Kaufmann i en pressemeddelelse:

»Der skal være tre tilfredse parter i sådan en handel, og det føler jeg, at der er. Jeg er meget glad for at være i AaB, men FCK er en international fodboldklub, der altid spiller med om titlerne og i de europæiske turneringer. Det bliver en kæmpe udfordring for mig at prøve mine evner af i en klub af den størrelse og med de ambitioner, men jeg ser frem til det, når vi kommer så langt,« siger Mikkel Kaufmann.

Mikkel Kaufmann har fået papir på fem år i FC København.