Ifølge The Telegraph og The Athletic er José Mourinho blevet fyret som Tottenham-manager. Det er siden blevet bekræftet af klubben.

Efter en lang række elendige resultater gik den ikke længere for portugiseren.

Han er mandag blevet fyret som manager for Tottenham, der er en af de 12 klubber, der har sagt ja til udbryderligaen Super League.

Fyringen sker i ugen op til klubbens største kamp i sæson, når de søndag møder Manchester City i Liga Cup-finalen.

Foto: CLIVE BRUNSKILL
Vis mere

»På det personlige plan har jeg nydt at arbejde sammen med ham, og jeg er ærgerlig over, at tingene ikke er gået, som vi begge havde håbet. Han vil altid være velkommen her, og vi vil gerne takke ham og hans stab for deres bidrag,« siger Tottenham-formand Daniel Levy i en officiel melding.

The Athletic skriver, at Tottenham var utilfreds med Mourinhos konstante kritik af spillerne, og mediet skriver, at klubben var opmærksom på, at fansene, der har været forment adgang under coronakrisen, havde vendt ham ryggen.

Mourinho tog jobbet i november 2019, efter daværende manager Mauricio Pochettino fik sparket, og det har været en rutsjebanetur for portugiseren, der aldrig har fået sat sit aftryk på holdet.

I øjeblikket er Tottenham på syvendepladsen i Premier League og har præsteret under niveau i lang tid.

Klubben bekræfter, at det bliver Ryan Mason, der overtager roret resten af sæsonen. Mason har tidligere spillet for klubben og har været tilknyttet som ungdomstræner.

Mourinho var inden sit job i Tottenham manager for Manchester United, hvor han også blev fyret – i 2018.

Portugiseren nåede knap 18 måneder i spidsen for Tottenham.

Jagten på hans afløser er nu sat i værk, og tidligere er RB Leipzig-træner Julian Nagelsmann og Leicester-manager Brendan Rodgers blevet sat i forbindelse med jobbet.